12 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Εμπνεόμενοι από την Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου 2022,στην αίθουσα του Βουλευτικού, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ όπως κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις, με θέμα «Η ηγέτιδα της Ναυπλιακής Επανάστασης».

Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στην ηρωίδα γυναίκα της Ναυπλιακής Επανάστασης, Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου, την NovaVenus ή αμαζόνα όπως την αποκαλούσαν οι Ιταλοί.

Η οργανωτική επιτροπή  εμπνεόμενη από την δυναμική και το ανήσυχο πνεύμα της Καλλιόπης Παπαλεξοπούλου, δίνει βήμα σε ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης, της περιοχής μας, να προσεγγίσουν το πνεύμα της τιμώμενης ηρωίδας.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα μιλήσουν ο διδάκτωρ, Γιώργος Κόνδης, ο φιλόλογος-ιστορικός, Νικόλαος Μπουμπάρης και ο πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», Θεοδόσης  Σπαντιδέας ενώ θα προβληθεί και ιστορικό ντοκιμαντέρ, του Γιώργου Ζέρβα.

Περισσότερα Άρθρα

Γιώργος Γαβρήλος: Τέσσερα χρόνια στασιμότητας για το αρδευτικό της Αργολίδας

Πέρασαν τέσσερα χρόνια με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζονται να γίνονται οι ίδιες εξαγγελίες για το αρδευτικό ζήτημα της Αργολίδας. Οποιοσδήποτε ανατρέξει στις κυβερνητικές εξαγγελίες του 2019, για την επέκταση και αποκατάσταση του δικτύου του Ανάβαλου, θα διαπιστώσει ότι  βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Με αφορμή την ευρεία σύσκεψη στελεχών της Περιφέρειας και εκπροσώπων των […]

ΚΙΑΝΑ 2021: Τσοπανάκος ήμουνα….

Το Χορευτικό  Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου παρουσιάζει μια μουσικοχορευτική παράσταση με χορούς από την Θεσσαλία το Καστελόριζο την Κεφαλονιά και την Αμοργό και ένα αφιέρωμα στον Τσοπανάκο τον Τυρταίο της Ελληνικής Επανάστασης με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων. Τσοπανάκος ήμουνα…. ΑΥΡΙΟ  Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, στις 8:30 μ.μ. Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη, Νέα […]