Ευχαριστούμε κύριε Υπουργέ μας! Η συνάντηση, η κοντή μνήμη και η οικειοποίηση!

Κι αφού εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις για παρουσία στις έδρες των Καποδιστριακών δήμων στις πρώτες μέρες της διοίκησης του, τις χειραψίες, την ιώβια υπομονή στο να ακούσει τα αιτήματα των πολιτών- σχόλιο παρισταμένου-, ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ μετέβη στο Υπουργείο περιβάλλοντος για συνάντηση με τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά. Η είδηση βέβαια βρίσκεται στην ανάρτηση που επέλεξε να κάνει γι αυτήν την συνάντηση ο Νίκος Σταυρέλης .

Η οικειοποίηση έργων που ΔΕΝ είναι δικά του και η θριαμβολογία για «αποτελέσματα σε μια μόνο συνάντηση» αφενός δείχνει την αλαζονεία που διέπει την διοίκηση και αφετέρου την ξεκάθαρη πρόθεση να παρουσιαστούν όλα εκ παρθενογεννέσεως.

Αναφέρεται ο νέος άρχων στο αποχετευτικό της Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου. Το έργο που ο ίδιος σε προεκλογική του συνέντευξη είχε ευθαρσώς παραδεχτεί πως ως διοίκηση επι Πνευματικού δεν είχαν κατορθώσει να το χρηματοδοτήσουν παρ ότι – και τότε- ο Νίκος Ταγαράς είχε πράξει το καθήκον του. Το έργο επικαιροποιήθηκε από την δημοτική αρχή Νανόπουλου, με πολλή δουλειά από τη ΔΕΥΑΚ και τα στελέχη του Υπουργείου, χρηματοδοτήθηκε και παραδόθηκε δημοπρατημένο και έτοιμο να ξεκινήσει  στη νέα διοίκηση, όμως…«-Διασφαλίζεται η χρηματοδότηση των 50.000.000€ από το ΕΠΕΡΑΑ για το αποχετευτικό λυμάτων Άσσου-Λεχαίου, Βόχας και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου. Τους επόμενους μήνες εάν δεν υπάρξουν προβλήματα με τους εργολάβους το έργο ξεκινά» λέει η ανάρτηση Σταυρέλη και το ερώτημα είναι , πως διασφαλίζεται μέσα από την σημερινή συνάντηση εφόσον το έργο είναι δημοπρατημένο και ξεκινά; Δεν ήταν διασφαλισμένη ;

2ο σημείο αναφοράς το Αποχετευτικό λυμάτων στο Σαρωνικό. -Εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση των 18.500.000€ για το αποχετευτικό λυμάτων Σαρωνικού ( Δ.Κ. Γαλατακίου,Λουτρά, Αλμυρή, Ίσθμια, κεντρικός αγωγός στον βιολογικό Αγίων Θεοδώρων). Το έργο ξεκινά σε 2-3 μήνες» λέει ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ χωρίς βέβαια να αναφερθεί στην προετοιμασία του έργου το προηγούμενο διάστημα. Η διοίκηση του, με καθήκοντα 10 ημερών κατόρθωσε να το προετοιμάσει και να το δρομολογήσει προφανώς!

Τα πολεοδομικά είναι το επόμενο θέμα. Καμία αναφορά στην εξαιρετική και αθόρυβη δουλειά της αντιδημάρχου Κωνσταντίνας Κόλλια τα προηγούμενα 4 χρόνια με λύσεις σε χρόνια ζητήματα του δήμου Κορινθίων. -Εκπονούνται ήδη τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια Σαρωνικού και Σολυγείας. Ξεκινά το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο Δ.Ε Κορινθίων, Άσσου – Λεχαίου, Τενέας» αναφέρει η ανάρτηση, και ενώ έχουμε δει τις παρουσιάσεις που πραγματοποίησε ο ίδιος ο Νίκος Ταγαράς σε όλους τους δήμους τους προηγούμενους μήνες.

Αναφέρεται ακόμα το Μουσείο Μικρασιατών, έργο το οποίο προωθήθηκε στο ΣτΕ για γνωμοδότηση. Βεβαίως ούτε εδώ η παραμικρή αναφορά στην δρομολόγηση και τον αγώνα που έγινε απο την προηγούμενη διοίκηση, στα εμπόδια των στοχευμένων ενστάσεων που έγιναν ώστε να καθυστερήσει! 

Ίσως τελικά η νέα διοίκηση στην Κόρινθο να είναι «μαγική» και να τα καταφέρνει όλα σε χρόνο ρεκόρ! Να απουσιάζει ο πολιτικός πολιτισμός και το πολιτικό θάρρος… ούτε λόγος βέβαια!

Μένει μόνο να ακουστεί η φράση «παραλάβαμε καμένη γη» για να ολοκληρωθεί το παζλ και να αποκαλυφθεί η πρόθεση της πλήρους οικειοποίησης. 

Η κατακλείδα της ανάρτησης βέβαια αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο «σφάλμα» του Νίκου Σταυρέλη ο οποίος δεν αρκέστηκε στο να ευχαριστήσει το Νίκο Ταγαρά για την συνεργασία και την βοήθεια αλλά υπερέβαλε προσθέτοντας τον χαρακτηρισμό «δικός μας άνθρωπος»! Θα θυμηθώ τις προεκλογικές κορώνες εδώ και τις κατηγορίες για προβολή των κυβερνητικών βουλευτών από την δημοτική αρχή Νανόπουλου διότι «απλά έκαναν το καθήκον τους!»

Τώρα; Δεν κάνουν το καθήκον τους; Κι αν ναι, προς τι οι ευχαριστίες  και η φράση «Ευχαριστώ πολύ τον δικό μας άνθρωπο Νίκο Ταγαρά;»Δυστυχώς τέτοιοι είδους υπερβολές παραπέμπουν σε άλλους χαρακτηρισμούς δημιουργώντας μια αίσθηση «δουλοπρέπειας» η οποία δεν θα πρέπει αν μη τι άλλο να χαρακτηρίζει κανέναν αιρετό, πόσο μάλλον έναν αιρετό του δήμου της πρωτευούσης ενός νομού!

Χριστίνα Τσιορωτά

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα