Μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Αγίας Τριάδας στην Ολυμπιακή Ακαδημία

Μια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 30 μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Αγίας Τριάδας Αργολίδας φιλοξενούμενοι επί τρεις ημέρες (23-25 Απριλίου) στον υπέροχο χώρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Βιώνω τις Ολυμπιακές Αξίες» που διοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολής των Ολυμπιακών Αγώνων και των αξιών τους με ομιλίες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εκμάθηση αγωνισμάτων, παιχνίδια, συνέντευξη με τον Βασίλη Πολύμερο, Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας, κατασκευές, βιντεοπροβολές, συζητήσεις, ξενάγηση στο αρχείο της Ολυμπιακής Ακαδημίας, στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ολυμπίας. Στον ελεύθερο χρόνο τους τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα στο χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας και βέβαια στους όμορφους χώρος της Ακαδημίας που μοιάζουν μ’ ένα αμφιθεατρικά χτισμένο ολυμπιακό χωριό με πλήρεις εγκαταστάσεις διαμονής σε καλαίσθητα και σύγχρονα δωμάτια και διατροφής στο εστιατόριο της Ακαδημίας. Ο επαγγελματισμός, η ευγένεια του προσωπικού και η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πολύ σημαντικό για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, πέρα από το καθαρά γνωστικό κομμάτι και την άθληση, ήταν επίσης η συναναστροφή και γνωριμία τους με άλλους μαθητές και μαθήτριες καθώς οι συνθήκες διαμονής σε ισόγεια δωμάτια και οι κοινές δραστηριότητες ευνόησαν και αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι.

Το όλο πρόγραμμα ήταν απολύτως προσαρμοσμένο και κατάλληλο για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου και κρίνεται ως απολύτως επιτυχημένο καθώς κατόρθωσε με έναν ευχάριστο και βιωματικό τρόπο να τα ταξιδέψει στον κόσμο των Ολυμπιακών Αγώνων και να ζήσουν και οι ίδιοι σαν αθλητές σε ένα αθλητικό κάμπους. Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη φορά που διοργανώνεται κάτι τέτοιο, προφανώς με αφορμή το γεγονός της φετινής Ολυμπιάδας του Παρισιού κι ελπίζουμε να αποτελέσει έναν μόνιμο θεσμό. Τα συγχαρητήρια που απέσπασαν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας για τη συμβολή τους στο πρόγραμμα αλλά και για τη συμπεριφορά τους πιστεύουμε να συντελέσει θετικά στη μονιμοποίηση του προγράμματος που το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Από παιδαγωγική άποψη αποτελεί σαφώς μία εναλλακτική πρόταση για καθαρά εκπαιδευτικές σχολικές εκδρομές με όλα τα οφέλη που αυτές προσφέρουν χωρίς τις παθογένειες άλλων πολυήμερων εκδρομών, όπως η χρήση αλκοόλ, το σχεδόν καταναγκαστικό ξενύχτι, κι όσα άλλα αρνητικά βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.

 

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα