Νίψον Ανομήματα: Δυο δήμαρχοι, μια ιστορική ευκαιρία!

Της Χριστίνας Τσιορωτά
Άργος και Ναύπλιο επανεκκινούν! Μετά απο μια μακρά συναπτή αυτοδιοικητική πορεία, αντίστοιχα 13 και 12 ετών έθεσαν την 1η Ιανουαρίου νέα αφετηρία! Κι όσο κι αν η «διοίκηση έχει συνέχεια» είναι σαφές, προφανές αλλά και αναμενόμενο οι νέοι άρχοντες όχι μόνο να θέλουν να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους ανταποκρινόμενοι στην λαική εντολή του Οκτωβρίου αλλά να αφήσουν το ανεξίτηλο στίγμα τους στην ιστορία των πόλεων τους, των δήμων τους !
Άλλωστε, οι θέσεις έρχονται και παρέρχονται μαζί και τα πρόσωπα, το «αποτύπωμα» είναι εκείνο που θα περάσει το όνομα των αρχόντων στις σελίδες του βιβλίου της ιστορίας του τόπου τους. 
Για ανατροπή και για ένα άλμα γρηγορότερο από την φθορά μίλησε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος την ημέρα της ορκωμοσίας του.  Για αλλαγή νοοτροπίας και εκπλήρωση προσδοκιών,  ο Δημήτρης ορφανός στο Ναύπλιο.
Δυο νέοι δήμαρχοι, με ισχυρή εντολή! Δυο νέες δημοτικές ομάδες! Σίγουρα μια νέα φιλοσοφία. Μια φιλοσοφία που οφείλει να εμπεριέχει συνδέσμους και όχι αποκλεισμούς. Άργος και Ναύπλιο είναι η ώρα να βγουν απο το ρινγκ. Να κατανοήσουν πως η αναμέτρηση είναι ανούσια αφού δεν μπορείς να συγκρίνεις δυο εξ ορισμού εντελώς διαφορετικές περιοχές.
Η κάθε μια φέρει τη δική της ταυτότητα και είναι τουλάχιστον αφελές η μια να προσπαθεί να κλέψει της άλλης. Ποτέ το Άργος δεν θα γίνει Ναύπλιο αλλά ούτε και το Ναύπλιο Άργος. Γιατί άλλωστε; Ποιός το χρειάζεται; Εκείνοι που το επέλεξαν έθρεψαν για καιρό μια κόντρα που δεν ωφέλησε κανένα!
Το 2024 η ιστορική ευκαιρία είναι παρούσα. Μαλτέζος και Ορφανός μπορούν να γεφυρώσουν τα 11 χιλιόμετρα που χωρίζουν τις 2 πόλεις και που τα τελευταία χρόνια έμοιαζαν με εκατομμύρια μέτρα απόστασης, μπορούν να γίνουν οι δήμαρχοι που θα επιλέξουν την κοινή και όχι την αντίθετη πορεία που εν τέλει πληγώνει και τις δυο πλευρές.
Ρίξτε τα «τείχη» Δήμαρχοι λοιπόν! 
Και, είναι βέβαιο, η ιστορία θα σας δικαιώσει!

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα