15 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

«Πάρτι» απελευθέρωσης στη Γουχάν – Κάτοικοι στους δρόμους τραγουδούν για το τέλος της καραντίνας

Μετά από 11 εβδομάδες οι κάτοικοι της Γουχάν είναι ελεύθεροι να ταξιδέψουν και η πόλη αποκτά ξανά ζωή!

Η πόλη των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων είναι και πάλι ανοιχτή προς επίσκεψη ενώ οι κάτοικοί της μπορούν να φύγουν εκτός.

Η καραντίνα στη Γουχάν επιβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την πόλη απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού.

Στην Γουχάν είναι βράδυ και τα κτήρια φωτίστηκαν, ακούγονταν καραμούζες, ενώ άνθρωποι με προστατευτικές στολές ανέμιζαν σημαίες.

Τα αυτοκίνητα βγήκαν στους δρόμους, οι γέφυρες άνοιξαν και η πόλη απέκτησε ξανά ζωή, μετά από 73 μέρες καραντίνας.

Ο κάθε κάτοικος της Γουχάν έχει εγκατεστημένη στο κινητό του μία εφαρμογή τον τελευταίο καιρό, στην οποία συλλέγονται από την κυβέρνηση τα δεδομένα για την υγεία του. Όσοι είναι καταγεγραμμένοι ως υγιείς μπορούν να κινούνται ελεύθερα.

Στα κτήρια της πόλης απεικονίζονταν οι φωτογραφίες γιατρών, νοσοκόμων, ασθενών και η φράση «ηρωική πόλη».

«Γουχάν πάμε!» φώναζαν κάτοικοι και τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο στους δρόμους.

Τα εισιτήρια για άλλες πόλεις έχουν γίνει ανάρπαστα αφού πολλοί άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί εξαιτίας της επιδημίας και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στη Γουχάν έχουν νοσήσει πάνω από 82.000 άνθρωποι και έχασαν τη ζωή τους 3.300.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας οι κάτοικοι της Γουχάν έβγαιναν από τα σπίτια τους για να αγοράσουν φαγητό ή φάρμακα. Σπανίως κάτοικοι μπορούσαν να φύγουν από την πόλη, μόνο αν είχαν επίσημο έγγραφο πως ήταν απολύτως υγιείς και ανέφεραν τον προορισμό τους.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας ανέφερε πως «σήμερα οι άνθρωποι μπορούν να ενθουσιαστούν. Είναι μέρα ορόσημο αλλά δεν έχουμε κερδίσει. Αυτή τη στιγμή πρέπει να θυμόμαστε πως η Γουχάν είναι ελεύθερη, αλλά να μην εφησυχάσουμε».

Η Γουχάν είναι βιομηχανική περιοχή της Κίνας με πολλές επιχειρήσεις να έχουν κάνει επανέναρξη των εργασιών τους τις τελευταίες μέρες.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Περισσότερα Άρθρα

Από τις 1 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για επικουρικό προσωπικό στο ΕΚΑΒ μέσω ΥΠΕ

Η ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Υγείας θα είναι ανοιχτή για την κατάθεση αιτήσεων από την Τρίτη 1.12.2020 στις 8:00 έως και την Τρίτη 8.12.2020 στις 24:00. Σύμφωνα με εισήγηση του ΕΚΑΒ θα είναι διαθέσιμες 365 θέσεις ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ για το ΕΚΑΒ Αθήνας (200 θέσεις) και τα Παραρτήματα ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης (Χαλκιδική), Τρίπολης και Μυτιλήνης με […]

Υπογραφή συμβάσεων έργων στην Π.Ε. Αργολίδας

Συμβάσεις για την υλοποίηση έργων σε περιοχές της Αργολίδας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στο Ναύπλιο, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας. Μεταξύ των συμβάσεων που υπογράφηκαν ήταν αυτές για την αντικατάσταση τμήματος αγωγού μεταφοράς αρδευτικού νερού στην περιοχή Ιρίων, η προμήθεια και εγκατάσταση γερανογέφυρας για τις ανάγκες του […]