12 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Συνεχίζονται τα Σεμινάρια Ιστορικοφιλοσοφικού λόγου στο Άργος

Συνεχίζονται  τα Σεμινάρια Ιστορικοφιλοσοφικού λόγου στο Άργος από το Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών με την στήριξη του Δήμου Άργους Μυκηνών και της ΚΕΔΑΜ.

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, 7.30 μ.μ., στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος»

Ήδη προβαίνουμε στην τρίτη συνάντηση του καινούριου κύκλου ομιλιών για την σημασία του Άργους στην πολιτισμική ταυτότητα και την ιστορική εξέλιξη του Ελληνισμού κατά τους αρχαίους χρόνους.

Αυτήν την φορά, αφού συνοψίσω την επί μέρους διάρθρωση και την μεγάλη εικόνα του Αργολικού πεδίου από την ύστερη Νεολιθική μέχρι την Μυκηναϊκή εποχή, με έμφαση στην τελευταία, θα προχωρήσω στην εξέταση του καίριου ζητήματος της ιστορίας του κλασσικού Ελληνισμού, της καθόδου των Δωριέων στην Πελοπόννησο.

Νευραλγικής σημασίας είναι τα ερωτήματα γιατί κατέρρευσε το Μυκηναϊκό σύστημα και ποιοι ήσαν οι Δωριείς;

Θεματικός τίτλος της ομιλίας μου είναι κατά το πρόγραμμα: «Η Κατάρρευση του Μυκηναϊκού Συστήματος και η Κάθοδος των Δωριέων. Μυθολογία και Ιστορία Δαναός και Ηρακλής, Πελοποίδες και Ηρακλείδες, Η Διανομή της Πελοποννήσου, η Νέα Τάξη και το Ομηρικό Ζήτημα.

Την συνάντηση συντονίζει ο κ. Απόστολος Πιερρής, Φιλόσοφος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών.

Περισσότερα Άρθρα

Ντελιβεράς στην Θεσσαλονίκη μαχαίρωσε το αφεντικό και τον σκότωσε

Ντελιβεράς εισέβαλε στο ταχυφαγείο που εργαζόταν μαζί με τέσσερις φίλους του και μαχαίρωσε το αφεντικό του στο στήθος. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr, λίγο μετά τις 19:00, ο 31χρονος ντελιβεράς εισέβαλε στο κατάστημα εστίασης μαζί με τέσσερις φίλους του και […]

Υγειονομικοί νοσοκομείου Ναυπλίου: Ως εδώ!

Κινητοποίηση την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2024, στην πλατεία Αγίου Πέτρου,  στις 10:30 Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου ενώνει την φωνή του με τους υγειονομικούς όλης της χώρας, που οργισμένοι βλέπουν την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας να επιχειρούν την ολοκληρωτική διάλυση του ΕΣΥ, κάνοντας ότι μπορούν για να αυξηθεί το κύμα φυγής υγειονομικών από το […]