11 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Ελένη Παναγιωτοπούλου: Κατώτατος μισθός 780€ – Αύξηση 20% από το 2019 μέχρι σήμερα

Ο κατώτατος μισθός που θα ισχύει από 1ης Απριλίου, διαμορφώνεται στα 780€, μετά την τρίτη κατά σειρά αύξηση που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, όπως είχε υποσχεθεί.
Ο κατώτατος μισθός ήταν 650€ το 2019, αυξήθηκε τον Ιανουάριο 2022 στα 663€, τον Μάιο του 2022 στα 713€ και τώρα στα 780€.
Μια αύξηση 20% σωρευτικά από το 2019 μέχρι σήμερα, 5 μονάδες παραπάνω από την αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή.
Η αύξηση αυτή είναι ένα πολύ θετικό βήμα, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μέτρων θετικών για το εισόδημα, όπως η μείωση φόρων, η μείωση ασφαλιστικών εισφορών, το market pass και η επιδότηση ρεύματος.
Είναι μια αύξηση σημαντική και δίκαιη, απαραίτητη για την στήριξη των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε περιβάλλον αυξημένου πληθωρισμού, αλλά και εντός λογικών πλαισίων ανόδου του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων.
Και δεν είναι αποτέλεσμα δανεισμού, αλλά αποτέλεσμα της δυναμικής που έχει αποκτήσει η οικονομία τα τελευταία 4 χρόνια.
Ο νέος κατώτατος μισθός ανεβάζει την Ελλάδα στην 9η θέση, ως προς το ύψος του, στην Ευρώπη.
Όμως οι μισθοί στην χώρα μας παραμένουν χαμηλοί και συχνά απογοητευτικοί για τους νέους μας.
Αυτό πρέπει να αλλάξει.
Η κυβέρνησή μας έχει πετύχει πολλά τα τελευταία 4 χρόνια, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και εκσυγχρονισμού της χώρας, ώστε οι νέοι μας να βρίσκουν ένα ελκυστικό περιβάλλον εργασίας και ζωής, όπως τους αξίζει.

Περισσότερα Άρθρα

Ελεύθερη σήμερα η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Αδράξτε την ευκαιρία ΣΗΜΕΡΑ για να προγραμματίσετε οικογενειακώς μια επίσκεψη σε ένα ή περισσότερα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας καθώς η είσοδος θα είναι δωρεάν. Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους. […]

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για το «Savoir Vivre και η Τέχνη του Στησίματος του Τραπεζιού»

Στα μυστικά της τέχνης του στησίματος ενός τραπεζιού και του Savoir Vivre μυήθηκαν οι επαγγελματίες της εστίασης στο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας την Πέμπτη 8 Ιουλίου στις 5 το απόγευμα. Με άξονα ότι η συνεχής μάθηση αποτελεί το Α και το Ω της εξέλιξής των επαγγελματιών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. […]