14 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Υδροπλάνα: Εγκρίθηκαν υδάτινα πεδία στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη

Έγινε η αρχή δημιουργίας Υδάτινων Πεδίων στην Πελοπόννησο με τα δυο πρώτα να εγκρίνονται στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη κατόπιν αίτησης της εταιρείας «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε.»

Η «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε.», φορέας Διαχείρισης του Τουριστικού Λιμένα Ερμιόνης και του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών του Λιμένα Πόρτο Χελίου, σε στενή συνεργασία και με την πλήρη υποστήριξη του Δήμου Ερμιονίδας ανέλαβε τη σημαντικότατη πρωτοβουλία να προχωρήσει στην έγκριση των δυο Υδάτινων Πεδίων (στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη) τα οποία θα αποτελούν πρωτοποριακές «πύλες εισόδου» τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους κατοίκους των περιοχών. Η εταιρεία «Ερμιονίδα Α.Ε» δραστηριοποιείται στην κατασκευή και εκμετάλλευση Τουριστικών Λιμένων.

Οι εγκρίσεις των δυο Υδάτινων πεδίων εκδόθηκαν, βάσει του Ν.4663/20, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Στα εγκεκριμένα Υδάτινα Πεδία επιτρέπεται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι έξι ζεύγη πτήσεων (προσθαλάσσωση – αποθαλάσσωση) ανά αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων. Επιπλέον, των έξι ζευγών πτήσεων, επιτρέπονται οι πτήσεις γενικής αεροπορίας, οι πτήσεις για αεροδιακομιδή, πυρόσβεση, έρευνα και διάσωση, καθώς και οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι πτήσεις δύνανται να πραγματοποιούνται από/προς αδειοδοτημένα Υδατοδρόμια και χερσαία αεροδρόμια (με τη χρήση αμφίβιων υδροπλάνων).

Ήδη η αεροπορική εταιρεία “GRECIAN AIR SEAPLANES”, που βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης AOC για πτήσεις υδροπλάνων, ενέταξε το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη στο δίκτυο των προορισμών που προγραμματίζει να εξυπηρετεί.

Για την υλοποίηση της έγκρισης των δύο Υδάτινων Πεδίων η «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε.» επέλεξε ως ανάδοχο την “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ” που είναι η πρώτη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των υδατοδρομίων και των Υδάτινων Πεδίων καθώς έχει ολοκληρώσει την αδειοδότηση των τριών πρώτων Υδατοδρομίων (Κέρκυρας, Παξών, Πάτρας) και του πρώτου πανελλαδικά Υδάτινου Πεδίου στη Χαλκιδική.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την έγκριση των Υδάτινων Πεδίων στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη στο όνομα της εταιρείας «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε». Γενικά τα Υδάτινα Πεδία αποτελούν μια εξαιρετικά ευέλικτη λύση εξυπηρέτησης πτήσεων υδροπλάνων καθώς, βάσει του νόμου, δεν απαιτείται να διαθέτουν τις χερσαίες υποδομές Υδατοδρομίου.

Ως εκ τούτου είναι σημαντικό, για την βιωσιμότητα του project, να δημιουργηθούν Υδάτινα Πεδία κυρίως σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος (π.χ πολυτελή ξενοδοχεία, μαρίνες, κ.λ.π) ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά με τα αδειοδοτημένα υδατοδρόμια αυξάνοντας έτσι το δίκτυο των προορισμών που θα εξυπηρετούν με τις πτήσεις τους τα υδροπλάνα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Γκόβας.

Περισσότερα Άρθρα

Η Αγγελική Εμμανουήλ για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό «γιόρτασαν» την εργατική πρωτομαγιά μέσα στο εργατικό κέντρο Αργολίδας μαζί με τη μεγαλοεργοδοσία και τα στελέχη του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού του νομού. Αντί να ντρέπονται για αυτό, έκαναν δηλώσεις δήθεν «υπερ» των εργατών και τους υποσχέθηκαν μια δήθεν «προοδευτική κυβέρνηση» με κοινωνικό πρόσωπο. Ο λαός όμως έχει δει […]

Μέσα στη θάλασσα η περιφορά του Επιταφίου στο Τολό

Η περιφορά του Επιταφίου στο Τολό του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, έγινε και φέτος μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα. Πρόκειται για τα πιο όμορφα και ίσως από τα πιο γραφικά έθιμα στην Αργολίδα καθώς η περιφορά του Επιταφίου στο Τολό, γίνεται μέσα στη […]