12 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Εντοπίστηκαν δενδρύλλια κάνναβης στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκαν, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, σε δασική έκταση του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, αντίστοιχα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (17.8.2022) το πρωί, από τους ανωτέρω αστυνομικούς, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 56 και 45 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, χθες (17.8.2022) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, όπου:

  • σε δασική περιοχή ορεινού όγκου Ταϋγέτου σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, σε αγρόκτημα-ποιμνιοστάσιο 56χρονου ημεδαπού, βρέθηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν συνολικά -16- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -3- μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο, βρέθηκε, αντίστοιχος καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος κατασχέθηκε, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός των εγκαταστάσεων ποιμνιοστάσιου, που διατηρεί ο 56χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -128- γραμμαρίων
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • ασύρματος πομποδέκτης και
  • κινητό τηλέφωνο.
  • σε αγροτική περιοχή σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, βρέθηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, να καλλιεργούνται από 45χρονο ημεδαπό, -2- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2- μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Περισσότερα Άρθρα

Συνελήφθη 22χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού στη Μεσσηνία

Συνελήφθη, χθες (24.4.2023) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 22χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία  για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες. Ειδικότερα, προχθές (23.4.2023) το βράδυ, ανωτέρω δράστες επιτέθηκαν σε -6- άτομα, υποστηρικτές άλλης ομάδας, τα οποία εξέρχονταν από […]

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Συνελήφθη, χθες (13.8.2022) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Μεσσηνίας, 33χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα […]