Βυζαντινός Χορός “Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους” / “Πέτρε, των Αργείων καλλονή 2024”

Στον κατάμεστο ναό του αγίου Πέτρου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, η πρώτη εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Βυζαντινό Χορό “Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους”, με την ευκαιρία των εορτασμών της μνήμης του πολιούχου μας, υπό τον γενικό τίτλο: “Πέτρε, των Αργείων καλλονή 2024”.

Ο προσκεκλημένος Χορός Ψαλτών “Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης”, υπό την χοραρχία του καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, μέλους της Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητή μας, κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στο πολυπληθές φιλόμουσο ακροατήριο με το έργο που ερμήνευσαν: “Η Χαρά των αγγέλων: Διάλογοι θείου και ανθρωπίνου” ενώ στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, ο προϊστάμενος του αγίου Πέτρου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. Αιδ/τατος Πρωτ/σβύτερος π. Γεώργιος Σελλής παρουσίασε με θεολογικό και αριστουργηματικό λόγο το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου με τίτλο: “Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Ανιχνεύοντας το μυστήριο του Σταυρού και της Ανάστασης”.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος, πλήθος κληρικών, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, διά βίου Μάθησης & Αθλητισμού κ. Βασίλειος Σιδέρης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παναγιώτης Μπουλούκος, εκπρόσωποι Συλλόγων & Φορέων της πόλης του Άργους, αρκετοί συνάδελφοι ιεροψάλτες και πλήθος κόσμου.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται εκ μέσης καρδίας σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για τη ζωντανή αναμετάδοση, αλλά και τους ανθρώπους εκείνους που εμπιστεύονται το όραμά μας και μας στηρίζουν έμπρακτα, που δεν είναι άλλοι από τους χορηγούς μας, τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας! Καλή Ανάσταση σε όλους!!!

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα