2 °C Argos, GR
22 Ιανουαρίου 2022

Επιμελητήριο Αργολίδας: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Πλατφόρμα my DATA»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας, η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Πλατφόρμα my DATA /Ηλεκτρονικά Βιβλία Α.Α.Δ.Ε. –Τι αλλάζει στις Επιχειρήσεις».

Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αργολίδας με σκοπό την άρτια ενημέρωση των λογιστών και των επιχειρηματιών για την εφαρμογή της Πλατφόρμας «my DATA».

Ο Πρόεδρος κ. Δαμούλος Φώτης καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον εισηγητή κ. Νιφορόπουλο Κωνσταντίνο που ανταποκρίθηκε εκ νέου στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου Αργολίδας, όπως και τους Πρόεδρους του Σωματείου Λογιστών Άργους κ. Νάσαινα Μιχάλη και του Σωματείου Λογιστών Ναυπλίου -Ερμιονίδας κ. Μπαστούνη Δημήτριο για την άριστη συνεργασία τους.

Ο κ. Δαμούλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στις δυσκολίες που παρατηρούνται κατά τη λειτουργία της πλατφόρμας «my DATA» μέχρι σήμερα, όπως και στην απαιτούμενη προσοχή που πρέπει να επιδείξουν από κοινού οι λογιστές και οι επιχειρηματίες, προκειμένου να αποφύγουν λάθη που θα οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα. Για το λόγο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία η συνεχής επιμόρφωση και η ανάλυση των δεδομένων για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης επιχειρησιακής λειτουργίας.

Η αναλυτική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Νιφορόπουλο Κωσταντίνο, Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή, συγγραφέα Λογιστικών και Φορολογικών βιβλίων, συνεργάτη και αρθρογράφο στην φορολογική και λογιστική πύλη – ιστοσελίδα ενημέρωσης «www.taxheaven.gr».

Ο κ. Νιφορόπουλος ανέλυσε ενδελεχώς τα ακόλουθα επιμέρους θέματα:
• Χρονοδιάγραμμα Πρώτης Εφαρμογής έτους 2021 ( Διαβίβαση στην myDATA και στο ESend – Ταμειακές Μηχανές ).
• Τα «βήματα» κατά την πρώτη εφαρμογή
• Τι πρέπει να κάνουν οι Επιχειρήσεις
• Πίνακας Ενεργειών ανά επιχείρηση ( Υπόδειγμα )
• Το Νομοθετικό Πλαίσιο της Πλατφόρμας «myData»
• Έννοιες στην «myDATA».
• Τα 5 «Κανάλια» Επικοινωνίας με την Πλατφόρμα myDATA (Λογιστικό Πρόγραμμα, Τιμολογιέρα (timologio), Ειδική φόρμα καταχώρησης, Ταμειακές Μηχανες (Φ.Η.Μ), Πάροχοι Ηλεκτρονικής τιμολόγησης )
• Η «εγγραφή» της επιχείρησης στην πλατφόρμα myDATA ( Λογισμικό (ERP), τιμολογιέρα, «Ειδική φόρμα καταχώρησης»).
• Η «Ειδική φόρμα καταχώρησης»: Τι είναι, πως λειτουργεί και ποιοι μπορούν να την χρησιμοποιήσουν.
• Η«τιμολογιέρα / timologio»: Τι είναι, πως λειτουργεί και ποιοι μπορούν να την χρησιμοποιήσουν.
• Ροή διαδικασίας: Έκδοση Παραστατικών – Λογιστικές Εγγραφές – Πλατφόρμα «myDATA» – Συμφωνία
• Προθεσμίες διαβίβασης των δεδομένων στην Πλατφόρμα myDATA
• «Συμφωνίες» Λογιστικών Βιβλίων και Φορολογικών Δηλώσεων με τα «Ηλεκτρονικά Βιβλία» – Φορολογικοί Έλεγχοι.
• Οι Ποινές και τα Πρόστιμα, που επιβάλλονται σε περιπτώσεις «ασυνεπειών» και «Αποκλίσεων»

Σημειώνεται ότι για τη πραγματοποίηση της επιμορφωτικής ημερίδας εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα στα πλαίσια του Covid-19.

Ο Πρόεδρος

Φώτιος Δαμούλος

 

Περισσότερα Άρθρα

Τομέας Υγείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας για τα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου: Χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου

Η πανδημία αποτελεί χωρίς αμφιβολία το σημαντικότερο γεγονός του αιώνα μας. Έχει ήδη επηρεάσει όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, περισσότερο από κάθε άλλον παράγοντα, και ήρθε να μας θυμίσει ότι η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή του ανθρώπου και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος. Ανέδειξε σε παγκόσμιο […]

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για τους Νομούς Αργολίδας και Κορινθίας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για τους Νομούς Αργολίδας και Κορινθίας. Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης […]

Follow by Email