16 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Απεβίωσε η Francisca Susano, ο τελευταίος άνθρωπος που γεννήθηκε τον 19ο αιώνα

Την αποκαλούσαν «Mother Lola» και λέγεται ότι ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Πέθανε σε ηλικία 124 ετών και είχε γεννηθεί στις Φιλιππίνες στις 11 Σεπτεμβρίου του 1897.

Σύμφωνα με συγγενείς, πέθανε στις 22 Νοεμβρίου, στο σπίτι της στο Kabankalan της επαρχίας Negros.

Tα αίτια του θανάτου της δεν έχουν εξακριβωθεί, αλλά είναι γνωστό ότι δεν είχε συμπτώματα της Covid-19.

Η πληροφορία ότι η Francisca Susano ήταν η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, γεννημένη τον 19ο αιώνα, ελέγχεται από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Η ίδια είχε δηλώσει ότι είναι το γηραιότερο άτομο στον κόσμο δύο μήνες αφότου μια οικογένεια στην Ερυθραία ανακοίνωσε ότι ο παππούς τους, Ναταμπάι Τίνσιου, πέθανε σε ηλικία 127 ετών.

Μέχρι στιγμής, το ρεκόρ κατέχει η Γαλλίδα Jeanne Calment, η οποία έζησε 122 χρόνια και 164 ημέρες.

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Super Market “Νέα Αγορά” : Επιστροφή στην κανονικότητα

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως έπειτα από τις απαιτούμενες διαδικασίες προς τη διασφάλιση της υγείας όλων μας, είμαστε και πάλι ανοιχτά και θα χαρούμε να σας δούμε και να σας εξυπηρετήσουμε..!! Με χριστουγεννιάτικη διάθεση πλέον..!! Σας ευχαριστούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά για τις ευχές και την στήριξη που μας δείξατε σε […]

Γιώργος Καράβας: Ο αντικαταστάτης της Ηλιάνας Παπαγεωργίου στο GNTM είναι πραγματικά περιζήτητος, σέξι και οικογενειάρχης (video)

Ένα βήμα πριν τις τελικές υπογραφές με το κανάλι του Star φαίνεται πως βρίσκεται ο Γιώργος Καράβας, o νέος αντικαταστάτης της Ηλιάνας Παπαγεωργίου στο GNTM. Όπως ανέφερε το πρωί της Τετάρτης στο Happy Day η Τίνα Μεσσαροπούλου, όλα δείχνουν πως ο Γιώργος Καράβας θα είναι το τέταρτο μέλος στην κριτική επιτροπή του GNTM. «Φαίνεται ότι […]