1 °C Argos, GR
27 Ιανουαρίου 2022

Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ι.Ν.Αγίου Πέτρου Άργους (pics & vid)

Με τη χοροστασία του Μητροπολίτου Αργολίδας κ.Νεκταρίου, πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν.Αγίου Πέτρου στο Άργος ο Εσπερινός της Αγάπης.

Ξεχωριστή και ιδιαίτερη στιγμή η ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου σε τέσσερις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και τούρκικα.

Το Ιερό Ευαγγέλιο διαβάζεται σε δεκάδες ξένες γλώσσες για να διατρανωθεί παγκοσμίως η εποχή της Αναστάσιμης ελπίδας. Ο Εσπερινός ονομάζεται και «Αγάπη», επειδή ο Χριστός σταυρώθηκε και αναστήθηκε για την αγάπη των ανθρώπων.

Για να μπορέσει ο άνθρωπος να μορφώσει λυτρωτική σχέση κοινωνίας με το Θεό.

Για να αποκτήσει ο άνθρωπος προοπτική σωτηρίας, μια προοπτική θεμελιωμένη στην άφθαρτη, άνευ όρων και ορίων αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο.

 

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
(Ἰω. κεφ. κ´ 19-25)

Οὔσης οὖν ὀψίας τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ
τῇ μιᾷ σαββάτων,
καὶ τῶν θυρῶν κεκλεισμένων
ὅπου ἦσαν οἱ μαθηταὶ συνηγμένοι
διὰ τὸν φόβον τῶν Ἰουδαίων,
ἦλθεν ὁ Ἰησοῦς
καὶ ἔστη εἰς τὸ μέσον, καὶ λέγει αὐτοῖς·
Εἰρήνη ὑμῖν.

καὶ τοῦτο εἰπὼν ἔδειξεν αὐτοῖς τὰς χεῖρας
καὶ τὴν πλευρὰν αὐτοῦ.

ἐχάρησαν οὖν οἱ μαθηταὶ ἰδόντες τὸν Κύριον.
εἶπεν οὖν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς πάλιν·
Εἰρήνη ὑμῖν.

καθὼς ἀπέσταλκέ με ὁ πατήρ,
κἀγὼ πέμπω ὑμᾶς.
καὶ τοῦτο εἰπὼν ἐνεφύσησε καὶ λέγει αὐτοῖς·

Λάβετε Πνεῦμα ἅγιον·
ἄν τινων ἀφῆτε τὰς ἁμαρτίας, ἀφίενται αὐτοῖς,
ἄν τινων κρατῆτε, κεκράτηνται.
Θωμᾶς δὲ εἷς ἐκ τῶν δώδεκα ὁ λεγόμενος Δίδυμος,
οὐκ ἦν μετ᾿ αὐτῶν ὅτε ἦλθεν ὁ Ἰησοῦς.
ἔλεγον οὖν αὐτῷ οἱ ἄλλοι μαθηταί·

Ἑωράκαμεν τὸν Κύριον.
ὁ δὲ εἶπεν αὐτοῖς·

Ἐὰν μὴ ἴδω ἐν ταῖς χερσὶν αὐτοῦ τὸν τύπον τῶν ἥλων,
καὶ βάλω τὸν δάκτυλόν μου εἰς τὸν τύπον τῶν ἥλων,
καὶ βάλω τὴν χεῖρά μου εἰς τὴν πλευρὰν αὐτοῦ,
οὐ μὴ πιστεύσω.

Λέγεται ότι η παράδοση της μετάφρασης και απόδοσης του Ευαγγελίου στις γλώσσες των χριστιανικών λαών ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη, όπου λόγω του Πατριαρχείου παρευρίσκονταν πολλοί ξένοι Ορθόδοξοι διπλωμάτες, οι οποίοι ήθελαν να ακούνε το Ευαγγέλιο και στη γλώσσα τους, αλλά μπορεί και να αντανακλά την συναισθηματική μας ανάγκη να μοιρασθούμε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης με τον θρίαμβο κατά του Θανάτου σε όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες, για να κηρυχθεί σ’ όλα τα έθνη της οικουμένης το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος».

«Ἀναστάσεως ἡμέρα, λαμπρυνθῶμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα· ἐκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, καί ἐκ γῆς πρός οὐρανόν, Χριστός ὁ Θεός, ἡμᾶς διεβίβασεν, ἐπινίκιον ᾄδοντας».

Περισσότερα Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας στην εθελοντική αιμοδοσία από τους “Δεσμούς αίματος”

Στο πλαίσιο της 120η εθελοντικής αιμοδοσίας που έγινε  στο χώρο του κέντρου  νεότητας  της Ι.Μ. Αργολίδας, βρέθηκε  ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος  και μίλησε με τους Ιατρούς και τους εθελοντές  αιμοδότες. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Την αιμοδοσία διοργάνωσε ο σύλλογος  αιμοδοτών ” Δεσμοί Αίματος” και πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο […]

Γυναίκα μαχαίρωσε δύο γατάκια και συνελήφθη – Διαμαρτυρία στο σπίτι της από πολίτες

Ένα σοκαριστικό περιστατικό θανάτωσης νεογέννητου γατιού, σημειώθηκε στις 16 Ιουνίου στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Μια ηλικιωμένη γυναίκα μαχαίρωσε δύο νεογέννητα γατάκια στην αυλή της, ωστόσο από τα έντονα νιαουρίσματα της μητέρας τους, βγήκαν στα μπαλκόνια οι γείτονες και αντέδρασαν καλώντας αμέσως την αστυνομία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τη δράστιδα, ενώ το ένα γατί […]

Follow by Email