Το ισχυρό «πολιτικό αποτύπωμα» του Δημάρχου Μαλτέζου!

Το αξίωμα του Δημάρχου είναι βαρύ. Ο θεσμικός ρόλος δεν περαιώνεται στην όποια θητεία αλλά σημαδεύει τον κάθε τόπο αναλόγως του προσώπου που τον υπηρετεί.

Ένας Δήμαρχος πρέπει να έχει εκτόπισμα! Παιδεία, γνώση, πολιτική άποψη. Να έχει όραμα αλλά και τρόπους, δύναμη και θέληση να το υλοποιήσει. Πρέπει να έχει ανθρώπους που να περιστοιχίζουν το αξίωμα με τις ίδιες ακριβώς αρετές. Ο Δήμαρχος πρέπει να έχει ισχυρό πολιτικό αποτύπωμα! Να είναι μέρος των εξελίξεων και όχι ακόλουθος. Να είναι συνομιλητής στα κέντρα λήψης αποφάσεων και όχι παρατηρητής, όχι αποδέκτης.

Δεν ευτυχούν όλοι οι τόποι να έχουν τέτοιους δημάρχους και δεν είναι όλα τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν το καθήκον ικανά να σηκώσουν το βάρος τους. 

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς τους τόπους και σίγουρα ο δήμαρχος Γιάννης Μαλτέζος δεν συγκαταλέγεται σ εκείνους τους δημάρχους που δεν μπορούν!

Τέσσερις μόλις μήνες στο αξίωμα και  τα λόγια που ειπώθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας μετουσιώνονται σε πράξη. Αλλαγή φιλοσοφίας. Ευρεία ενημέρωση. Συγκεκριμένη στόχοι. Και κυρίως; Ένας δήμαρχος που γνωρίζει και τον γνωρίζουν. Ένας δήμαρχος που  καθιστά το δήμο του συνομιλητή και πρωταγωνιστή. Ένας δήμαρχος που μετατρέπει το δήμο του σε σημείο αναφοράς, σε «στάση»!

Με σοβαρότητα και μετριοπάθεια ο Γιάννης Μαλτέζος δείχνει καθημερινά ακόμα και σε εκείνους που δεν τον γνώριζαν ως αυτοδιοικητικό, την δυναμική του. Η σεμνότητα και η αλήθεια των λόγων, ακόμα κι όταν οι καταστάσεις δεν είναι ευχάριστες καταδεικνύουν το ίδιον του ανδρός.

Οι προσωπικότητες που τον επισκέπτονται και μιλούν για εκείνον, είναι η απόδειξη της ορθής επιλογής των Αργείων.

Είναι εμφανές καθ όλη τη διάρκεια των 4 πρώτων μηνών της θητείας του, έγινε εμφανές και τις 2 ημέρες που το Άργος τίμησε τον Πολιούχο και Προστάτη του Άγιο Πέτρο.

Ισχυρές και καταξιωμένες προσωπικότητες στο χώρο της πολιτικής, της εκπαίδευσης, της επιστήμης, βρίσκονται στο δημαρχιακό μέγαρο και συζητούν με τον Δήμαρχο Μαλτέζο δείχνοντας πως ο δήμος Άργους – Μυκηνών έχει πλέον έναν σοβαρό και συνετό συνομιλητή, ικανό να του δώσει την θέση που του αρμόζει.

 

Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, πριν απο τις κρίσιμες κάλπες του Ιουνίου, συναντώνται με τον δήμαρχο Γιάννη Μαλτέζο διότι το Άργος δεν είναι μόνο η αρχαιότερο πόλη, το Άργος είναι και πρέπει να είναι πόλη του μέλλοντος και αυτό, ο δήμαρχος το γνωρίζει και το χτίζει!

Η παρουσία προσωπικοτήτων στο δήμο Άργους – Μυκηνών , η επιλογή τους να βρεθούν στο Άργος για τον εορτασμό του Πολιούχου και όχι μόνο για επισκέψεις εργασία, δείχνουν την αλλαγή που έχει ήδη γίνει.

Μόλις τις 2 ημέρες εκδηλώσεων για τον Άγιο Πέτρο ο δήμαρχος Γιάννης Μαλτέζος υποδέχτηκε τον Γιάννη Μανιάτη, πρώην βουλευτή και Υπουργό, τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, πρώην Υπουργό, το Νίκο Φαραντούρη, καθηγητή Πανεπιστημίου του Ευρωπαϊκόυ Δικαίου, την δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα, την Παναγιώτα Νιόβη-Χριστοπούλου, δικηγόρο Νέας Υόρκης, τον Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών Πύρρο Δήμα, όλοι τους υποψήφιοι για το Ευρωκοινοβούλιο.

Έχουν προηγηθεί βεβαίως και πλείστες άλλες επισκέψεις και επαφές, συνομιλίες και συνεργασίες σε υψηλά κλιμάκια, εκεί όπου πραγματικά μπορεί να φτάσει μόνο ένας δήμαρχος με «ισχυρό πολιτικό αποτύπωμα». 

χ.τ

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα