12 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Ορέστης: «Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα»

Σε δέκα κόλλες χαρτί έγραψε την ομολογία του ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, ο οποίος ως «Ορέστης» σκόρπιζε το θάνατο σε ανυποψίαστες γυναίκες στην Κύπρο. Όπως γράφει η εφημερίδα Πολίτης,  αναγκάστηκε να μιλήσει για τα επτά θύματα του, όταν κατάλαβε πως η αστυνομία είχε στα χέρια της στοιχεία που τον συνέδεαν άμεσα με τις δολοφονίες.

Όταν επέστρεψε για δεύτερη φορά στα κρατητήρια και γνωρίζοντας πλέον ότι είναι εντιμέτωπος με ισόβια, είπε στους ανακριτές: «Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα». Παραδέχθηκε τους 6 φόνους και όσον αφορά στον θάνατο της 6χρονης Sierra επιμένει δεν δολοφόνησε αλλά ότι την βρήκε νεκρή από αναρρόφηση εμεσμάτων και πέταξε το πτώμα της στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Αυτό που δεν γνωρίζουν ακόμα οι ανακριτές και οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard, που βρίσκονται στην Κύπρο, είναι αν ο 35χρονος «Ορέστης» τα είπε όλα στους ανακριτές.

Υπάρχουν ακόμα αρκετά κενά στο αφήγημά του, το οποίο θα μελετηθεί βήμα βήμα, ώστε να εντοπιστούν αντιφάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να «πατήσουν» οι Κύπριοι ανακριτές για να τον αναγκάσουν να μιλήσει για πράγματα που ίσως ακόμα δεν έχει αποκαλύψει. Το μεγάλο ερώτημα για όλους είναι αν όντως η δράση του ξεκίνησε το 2016, με τη δολοφονία της 36χρονης Livia και της 8χρονης κόρης της Elena από τη Ρουμανία, ή υπήρξαν και άλλα θύματα πριν από αυτές. Επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο ότι διέπραξε μόνο τα εγκλήματα που ομολόγησε, παρά το ότι ο ίδιος διαβεβαίωσε τους ανακριτές ότι εμπλέκεται μόνο σε αυτές τις επτά περιπτώσεις.

Όταν εντοπίστηκε γυμνή και δεμένη χειροπόδαρα η Arian Palanas Lozano, στην αρχή αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία της. Στη συνέχεια άλλαξε το αφήγημα του και ισχυρίστηκε ότι την στραγγάλισε την ώρα της ερωτικής συνεύρεσης, και αυτό τον έκανε να νιώθει ωραία. Η ομολογία αυτή δημιούργησε την εντύπωση ότι το κίνητρο ήταν σεξουαλικό, αλλά η ανεύρεση του πτώματος σε βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη, πριν από τρεις μέρες δημιουργεί άλλη εικόνα. Η γυναίκα στη βαλίτσα φορούσε ρούχα και δεν ήταν δεμένη και δεν παρουσίαζε στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι ο δράστης χρησιμοποίησε τις ίδιες μεθόδους με αυτές που είχε χρησιμοποιήσει με την 38χρονη Marry Rose Tiburcio και την 28χρονη Arian Palanas Lozano, που είχαν βρεθεί μέσα στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού. Το κοινό στοιχείο ήταν ότι σε δύο περιπτώσεις νεκρά ήταν και τα παιδιά των γυναικών, τα πτώματα των οποίων ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί.

Επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ύπαρξη ερωτικής σχέσης των θυμάτων με τον 35χρονο, πλην της περίπτωσης της Marry Rose, για την οποία, φίλη της είχε αναφέρει ότι διατηρούσε σχέση με τον καθ’ ομολογία δράστη.

Δεν έχει ανασυρθεί ακόμα η δεύτερη βαλίτσα

Χωρίς ανάσυρση της δεύτερης βαλίτσας που έχει εντοπιστεί στην Κόκκινη Λίμνη διακόπηκαν την Τρίτη (30/04/2019) οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής και της ιδιωτικής εταιρείας που συνδράμει την επιχείρηση με μέσα και προσωπικό. Η ορατότητα μέσα στη λίμνη ήταν απαγορευτική για την ανάσυρση της βαλίτσας, αφού η επιχείρηση πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή για να μην αλλοιωθούν στοιχεία που θα δυσκολέψουν την έρευνα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και σήμερα. Χωρίς αποτέλεσμα υπήρξε και η έρευνα στη λίμνη Μεμί, στην οποία από το Σάββατο θα επιχειρήσει συσκευή sonar, που αναμένεται από το εξωτερικό την Παρασκευή. Στην Κόκκινη Λίμνη αναζητούνται οι σοροί μιας γυναίκας και ενός 8χρονου παιδιού και στη λίμνη Μεμί η σορός της 6χρονης Sierra.

Σήμερα θα συνεχιστούν και οι νεκροτομές επί των σορών των δολοφονημένων γυναικών που εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής. Τις νεκροτομές θα διενεργήσει ο εμπειρογνώμονας από το Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με Κύπριους ιατροδικαστές.

πηγή: Politis.com.cy

Περισσότερα Άρθρα

Aνακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το 7ο Mediterranean Yacht Show

Από τις 2 έως τις 6 Μαΐου 2020 η φιλόξενη πόλη του Ναυπλίου θα υποδεχθεί για ακόμα μια χρονιά τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής παγκοσμίως. Το Mediterranean Yacht Show (MEDYS), το οποίο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού, προσφέρει την ευκαιρία σε ένα διεθνές κοινό charter brokers να δουν από κοντά τα […]

Φθινόπωρο περιορισμών λόγω πανδημίας

Ενημέρωση για τα μέτρα Δημόσιας Υγείας που θα εφαρμοστούν το φθινόπωρο, λόγω πανδημίας, πραγματοποιείται αυτή την ώρα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Στην ενημέρωση συμμετέχει και η διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου. Ο υπουργός Υγείας είπε μεταξύ άλλων: «Πάνω από το 90% των ανθρώπων […]