17 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Ήρθε η ώρα για δομικές αλλαγές στο κράτος

Ήρθε η στιγμή για ριζικές αλλαγές στο κράτος, στον τρόπο διακυβέρνησης και στην σύσταση της κυβέρνησης.
Ουσιαστικά και με λίγα λόγια ένας είναι ο τρόπος επίτευξης των παραπάνω.
Η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία να μην είναι οι ίδιες, δηλαδή, οι Βουλευτές να νομοθετούν και τα μέλη της κυβέρνησης να είναι εξωκοινοβουλευτικοί.
Με αυτό τον τρόπο τα μέλη των κυβερνήσεων δεν θα έχουν το μυαλό τους στην πελατειακή σχέση που έχουν οι Βουλευτές με τους ψηφοφόρους και θα μειωθεί κατά μεγάλο ποσοστό η ρουσφετολογία.
Δυστυχώς δεν θα έπρεπε να είναι αφορμή η απώλεια ανθρώπων, όμως με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός η πλειοψηφία των πολιτών ζητάει αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης και δείχνει πως είναι και ώριμο το εκλογικό σώμα να αποδεχτεί δομικές αλλαγές.
Επειδή όπως δείχνουν οι μετρήσεις δεν θεωρούν αλλαγή την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να δείξει πως όπως έκανε σε πάρα πολλούς τομείς σημαντικές αλλαγές, μπορεί και τώρα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Ήρθε η ώρα να δείξει πως έχει την δύναμη, την ικανότητα και την θέληση το κράτος να λειτουργήσει μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα με έναν και μοναδικό στόχο, την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών.
Σωτηρία Παπαδοπούλου

Περισσότερα Άρθρα

Επιστολή προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα από την πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη

Ευχαριστίες “για την τόσο εποικοδομητική συνάντηση στο Γεράκι Λακωνίας” απευθύνει η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη σε επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. Η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” χαρακτηρίζει ως “εξαιρετική πρωτοβουλία” την λειτουργία της δομής διδασκαλίας της υφαντικής τέχνης -την οποία στήριξε ο περιφερειάρχης και η περιφερειακή […]