16 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου για το Δήμο Άργους Μυκηνών και το Δήμο Ναυπλιέων

Η πολιτική είναι κάτι ρευστό, αλλάζει συνεχώς ανάλογα με τις συνθήκες. Άλλωστε όπως λέω πολλές φορές, στην πολιτική μια βδομάδα είναι πολύς καιρός και ένας μήνας είναι αιωνιότητα.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι καταστάσεις αλλάζουν.

Ας δούμε τι επικρατεί στους δύο μεγάλους δήμους της Αργολίδας. Στο Δήμο Ναυπλιέων έχουμε πέντε συνδυασμούς – όπως όλα δείχνουν, αυτό σημαίνει πως ο δεύτερος γύρος είναι δεδομένος. Η λαϊκή συσπείρωση θα πάρει αυτά τα στάνταρ ποσοστά που παίρνει κάθε φορά και επίσης η παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου Ναυπλιέων παραμένει πρώτη αλλά με μεγάλη μείωση των ποσοστών. Πάμε να δούμε τις άλλες παρατάξεις: Έχουμε την παράταξη του Δημήτρη Ορφανού, το δυνατό σημείο της οποίας είναι ο επικεφαλής, ο οποίος είναι και φτασμένος κοινωνικά αλλά και οικονομικά. Άρα ο Δήμος για αυτόν δεν είναι ένα σκαλί ανέλιξης, αλλά ένας τρόπος για να προσφέρει στον τόπο του. Θεωρώ πως είναι ο διεκδικητής του δευτέρου γύρου και μάλιστα με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι αυτός που θα κερδίσει τον απερχόμενο Δήμαρχο.

Ο Δημήτρης Παπαδημοπουλος έχοντας ουσιαστικά πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχει ταβάνι, το οποίο σύμφωνα με την δική μου εκτίμηση θα τον κατατάξει στην τέταρτη θέση στις 8 Οκτωβρίου. Ο Κώστας Μάκαρης έχει μια παράταξη χωρίς ταυτότητα και είναι ένας άνθρωπος που δεν ξέρουμε από που έρχεται, ποιος είναι και τι θέλει. Παρόλα αυτά λόγω των συνεργατών του τον βλέπω τρίτο.

Πάμε στον άλλο μεγάλο Δήμο, τον Δήμο Άργους-Μυκηνών. Ο Δήμαρχος είναι λαβωμένος και από τις ανεξαρτητοποιήσεις αλλά και από όσα έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας ως τώρα. Από την άλλη έχει απέναντι του έναν ισχυρό Γιάννη Μαλτέζο, ο οποίος έκανε εντυπωσιακή παρουσίαση, ανακοινώνοντας ανθρώπους από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και με διαφορετικές ιδεολογίες. Μετρήσεις τον φέρουν ως το φαβορί για να πάει στον δεύτερο γύρο και να διεκδικεί με αξιώσεις την θέση του Δημάρχου.

Η παράταξη του Παναγιώτη Παπαϊωάννου είναι αδύναμη, αλλά παρόλα αυτά συμβάλει στο να πάει η εκλογική αναμέτρηση στον δεύτερο γύρο. Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την νέα παράταξη που ετοιμάζεται από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Η λαϊκή συσπείρωση αυτή τη φορά θα κατεβάσει σύμφωνα με πληροφορίες την Ναυσικά Μπαβελή. Για να συνοψίσουμε, με τις παρούσες συνθήκες και στους δύο δήμους θα έχουμε αλλαγή. Γιατί όποιος δήμαρχος πάει δεύτερο γύρο έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να χάσει.

 

Περισσότερα Άρθρα

Η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας δημιουργεί Λέσχη Ανάγνωσης

Η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας (Ε.Σ.Λ.Α.) προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται για τη λογοτεχνία και τον κόσμο των βιβλίων να συμμετάσχουν στη λέσχη ανάγνωσης που δημιουργεί αυτό το καλοκαίρι. Η εναρκτήρια συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιουνίου στην αίθουσα του προοδευτικού  συλλόγου «Ο Παλαμήδης» (Σταϊκοπούλου 52, Ναύπλιο ) στις 7:00 το απόγευμα. Το εγχείρημα αποσκοπεί […]

Η Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο

Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία «Αττίλας» ξεκίνησε την αυγή της 20ης Ιουλίου 1974, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις. Συμμετείχαν συνολικά γύρω στους 40.000 άνδρες υπό τη διοίκηση του αντιστρατήγου Νουρετίν Ερσίν. Η ελληνική πλευρά πιάστηκε στον ύπνο και η αντίδρασή της εκδηλώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο […]