16 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Νέας Κίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, ώρα 17:00 -18:30
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου
(Απέναντι από το Πυρηνελαιουργείο ΕΛΣΑΠ)
Παρατήρηση Ορνιθοπανίδας -Δραστηριότητες για παιδιά
To Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία -Κ.Ε.ΠΕ.Α. Νέας Κίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2022, #Eurobirdwatch2022, ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών #BirdLife International.
Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, #ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα. Kύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.
Φέτος, η Γιορτή των Πουλιών κλείνει 30 χρόνια, που συμπίπτουν με τον εορτασμό των 40 χρόνων αδιάλειπτης δράσης της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας.”
Σας περιμένουμε!

Περισσότερα Άρθρα

Εξαφανίστηκε 14χρονη από το Θεολόγο Λακωνίας

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση 14χρονης κοπέλας από τη Σπάρτη, η οποία δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις 18 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από «Το Χαμόγελου του Παιδιού», η 14χρονη, βουλγαρικής καταγωγής, εξαφανίστηκε τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου, από την περιοχή του Θεολόγου, Σπάρτης Λακωνίας. Ο Οργανισμός προέβη το πρωί […]

Έκτακτη εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προς τα σχολεία για τη γρίπη

Οδηγίες προς όλες τις σχολικές μονάδας της Ελλάδας δίνει με εγκύκλιό του, το υπουργείο Παιδείας, με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης. Συγκεκριμένα το υπουργείο συστήνει: Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, […]