17 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Αλλού με τρίβεις γούμενε κι αλλού με σφάζει ο πόνος….

Πουλάς vs Χειβιδόπουλος και στο βάθος Χρηστίδης

Είδαμε τις προηγούμενες ημέρες μία συνέντευξη στο SUPERTV που συζητήθηκε πολύ. 

Ήταν μία επιτυχία της Σοφίας Μπαλή που πήρε συνέντευξη από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννη Μαλτέζο και εκεί ειπώθηκαν πολλά και διάφορα….

Μίλησε καταρχήν για το έργο της παράταξης Νίκα που ειδικά στην Αργολίδα δεν το λες και λίγο. Να θυμίσω ότι η Αργολίδα τα τελευταία τρία χρόνια ερχόταν πρώτος νομός στην απορρόφηση του ΠΔΕ, έγιναν δρόμοι, έγιναν διαγραμμίσεις, έγιναν γήπεδα, προχώρησε ο Ανάβαλος, παραγγέλθηκαν μελέτες, καθαρίστηκαν ρέμματα, συγυρίστηκε η περιφέρεια, γίνανε πράγματα που δεν είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Ο Νίκας άλλωστε το ξέρει το παιχνίδι, όσο κανένας. Και ο Μαλτέζος έχει αποδειχτεί …ο πιο καλός ο μαθητής…! 

Αυτά όμως δεν ήταν καινούργια. Τα είχε παρουσιάσει και πάλι  και σε άλλες συνεντεύξεις, στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Άλλωστε ο Μαλτέζος είναι από εκείνους τους τύπους που ό,τι έκαναν το ανέβαζε κατευθείαν στο Facebook. Ήταν κι αυτός ένας λόγος να σκάνε κάποιοι…

Το θέμα είναι όμως αυτά που δεν είχε ξαναπεί ο Μαλτέζος και τα είπε πρώτη φορά. Εκεί ήταν που ανέβηκε πάλι το θερμόμετρο. 

Είπε λοιπόν ότι ο ίδιος βάζει θέματα στο τραπέζι για συζήτηση σχετικά με την πόλη του, το Άργος και αντί να γίνεται κουβέντα μήπως και βρεθούν λύσεις, ο Δήμαρχος του κάνει επίθεση.  Θύμισε το τί έγινε όταν αποκάλυψε πριν από λίγο καιρό ότι αδίκως περιμένουν οι Αργολιδείς να δουν μουσικό σχολείο στην Προσύμνη γιατί απλούστατα ο ίδιος ο Δήμος πήρε απόφαση το Νοέμβρη να  καταργήσει το έργο. Και όχι μόνο αυτό αλλά δεν ενημέρωσε και κανέναν για αυτό!

Είπε λοιπόν όταν τον πίεσε η Σοφία Μπαλή στη συνέντευξη και άλλα. Είπε για το θέμα της Αστικής Ανάπλασης , κονδύλι Ευρωπαϊκό που περνά κι αυτό από την Περιφέρεια, ότι έδιναν στο Άργος και στο Ναύπλιο μαζί 12 εκατομμύρια, από 6 στην καθεμιά πόλη. Το Ναύπλιο τα πήρε, φτιάχνει την Αιγίου, φτιάχνει τον Ψαρομαχαλά, φτιάχνει την πλατεία Αγίου Σπυρίδωνας, φτιάχνει κοινωνικές δομές. Το Άργος; Δεν έκανε τίποτα απολύτως τίποτα. Κλείνει το ένα μαγαζί μετά το άλλο στο Άργος, ανοίγουν συνέχεια στο Ναύπλιο καινούργια, πολλές φορές μάλιστα από Αργείους. Φεύγουν τα μαγαζιά, φεύγει ο κόσμος, το ιστορικό Άργος γίνεται ένα χωριό. Δεν είπε μόνο αυτά ο Γιάννης Μαλτέζος.

Μίλησε μετά για το πως έχασε την ευκαιρία η Αργολίδα να έχει νερό καθαρό, φτηνό και άφθονο. Μας έδινε το Υπουργείο 13 ολόκληρα εκατομμύρια για να φτιαχτεί εργοστάσιο νερού στον Ανάβαλο, χωρίς να δώσει κανένας Αργείος ή κανένας Ναυπλιώτης φράγκο. Και το νερό αυτό θα ήταν πεντακάθαρο και σε όση ποσότητα θέλαμε. Το Άργος όμως δεν τα πήρε και χάθηκε το πρόγραμμα, χάθηκαν τα εκατομμύρια, τα πήραν άλλοι. Κι όλα αυτά τη στιγμή που το νερό στο Άργος έχει μία από τις πιο ψηλές τιμές στην Ελλάδα ανά κυβικό (παίζει να είναι και το ακριβότερο είπε ο Μαλτέζος. Το ψάχνω και θα σας κρατώ ενήμερους). 

Εγώ θα περίμενα από τον Δημήτρη Καμπόσο να καλέσει τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και να συνεργαστούν για το καλό των πολιτών, αλλά αντί να συμβεί αυτό, είπε ότι ο Μαλτέζος κακώς ανησυχεί τον κόσμο όταν είπε ότι ο οικισμός στους Μύλους επάνω από τη Λέρνη δεν έχει βιολογικό (που δεν έχει) και ότι δίπλα από τη Λέρνη υπάρχει κοιμητήριο (που έχει). Απείλησε δε με στρατιές δικηγόρων που θα μηνύσουν τον Μαλτέζο για ποιο λόγο δεν κατάλαβα, αλλά επειδή έχει έξυπνους συνεργάτες κάποιος του είπε μπάστα δήμαρχε, δεν είπε τίποτα που να μπορούμε να του κάνουμε μήνυση . Χρόνια τώρα το ξέρουμε ότι συμβαίνει αυτό, θυμάμαι δεκάδες ρεπορτάζ με τον τότε δήμαρχο Λέρνας Μιχάλη Χασάπη να αναδεικνύει το πρόβλημα και να προσπαθεί να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή βιολογικού στους Μύλους και να χρηματοδοτηθεί επίσης η μεταφορά του νεκροταφείου. 

Περίμενα από τον Δήμαρχο μόνο ένα ,να δει και προσπαθήσει να δώσει λύση στα θέματα που ανέδειξε ο Μαλτέζος, να δει για ποιο λόγο χάνονται τα έργα; για ποιο λόγο χάνονται τα εκατομμύρια; γιατί έχει σταματήσει η ανάπτυξη του άλλοτε εμπορικού κέντρου της Πελοποννήσου…

Περισσότερα Άρθρα

Εμπνεόμενοι από την Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου 2022,στην αίθουσα του Βουλευτικού, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ όπως κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις, με θέμα «Η ηγέτιδα της Ναυπλιακής Επανάστασης». Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στην ηρωίδα γυναίκα της Ναυπλιακής Επανάστασης, Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου, την NovaVenus ή αμαζόνα όπως […]

Η βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο άλλαξε χέρια

Η βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο είναι γεγονός, άλλαξε χέρια και ανήκει σε άλλον. Συγκεκριμένα, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ξεκίνησε την Τετάρτη στις 10 το πρωί με τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.582.000 ευρώ και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι με τιμή κατακύρωσης στα 1.910.000 ευρώ. Η κατασχεμένη ιδιοκτησία του Λάκη Γαβαλά βρίσκεται στην […]