16 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Εκδηλώσεις που διοργανώνονται και θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη της ΚΕΔΑΜ

  • Ο Εν Αργολίδι Σύλλογος Μουσικόφιλων Κωνσταντινουπόλεως σε συνεργασία με την ΚΕΔΑΜ, διοργανώνουν το Ορθόδοξο δρώμενο ήχου και λόγου με τίτλο «Θέρους Θυμίαμα», την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 και ώρα  8 μμ στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού  Μέγας Αλέξανδρος.

Βυζαντινοί ύμνοι από τα λαοφιλή συναξάρια του ευλογημένου καλοκαιριού, συναρμοσμένα με ορθόδοξα λογοτεχνικά κείμενα, αφιερωμένα σε όσους εθαυμάστωσε ο Κύριος.

Τους ύμνους θα αποδώσει η βυζαντινή χορωδία του συλλόγου ¨Πατριαρχικόν Αναλόγιον Δημοσθένης Παϊκόπουλος¨,  υπό τη διεύθυνση του χοράρχη  κ. Χρήστου Πιπέρου.

Κείμενα & αφήγηση: Νώντας Σκοπετέας -Νομικός και συγγραφέας

Είσοδος ελεύθερη.

  • 5-8 Ιουλίου 2022 η Τίμια Κάρα της Αγίας Κυριακής θα βρίσκεται για προσκύνημα στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγ. Κυριακής Κουτσοποδίου.

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 9:00 μμ. Στον προαύλιο χώρο του ναού,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσοποδίου “Η Αγία Κυριακή” και ο ενοριακός Ι.Ν. Αγ. Κυριακής διοργανώνουν Μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Συμμετέχουν: Λύκειο των Ελληνίδων Άργους – Περιφερειακό Τμ. Κουτσοποδίου, Χορευτικός Λαογραφικός Σύλλογος Τρίπολης “Αρκάδων Δρώμενα”, Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Φιχτίων ¨Σάμινθος¨,  Χορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Άσσου Κορινθίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΚΕΔΑΜ και του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

  • «Στο πανηγύρι του χωριού» καλεί ο Πολιτιστικός Λαογραφικός σύλλογος Χορευτική Παιδεία, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 8:30 μμ στην πλατεία Αγ. Πέτρου στο Άργος. Συμμετέχει ο πολιτιστικός σύλλογος Άστρους. Η βραδιά διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της ΚΕΔΑΜ.

Παίζουν  οι μουσικοί:

Καλιούρης Αντώνης – Κλαρίνο

Γάκος Ηλίας – Τραγούδι

Αθανασιάς Βασίλης  – Βιολί

Σωτήρχος Αλέξανδρος – Λαούτο

Παπαγεωργίου Πέτρος –  Κρουστά

Ενδυματολογική επιμέλεια:  «Αριστοτέχνημα»  Τζονευράκης Αριστείδης, Φραγκιαδάκης Βαγγέλης

Επιμέλεια ήχου & φωτισμού: Μαρκάκης Βασίλης – Τσιούλος Παναγιώτης

Επιμέλεια αφίσας: Κασάπης Δημήτρης

Επιμέλεια και επεξεργασία βίντεο:  Κυμπουροπούλου Βασιλική

Υπεύθυνος διδασκαλίας/παρουσίασης: Μητροβγένης Γιάννης

  • «Το αγόρι στο θεωρείο». Το βραβευμένο βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώρα 8:30 μμ στην πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή. Θα μιλήσει η συγγραφέας και η φιλόλογος Σοφία Πανταζή. Αποσπάσματα θα διαβάσει η φιλόλογος Εύα Γιαγκόζη.

“Μια ιστορία για την απώλεια, τον πόνο, την προσφυγιά, αλλά και για την παρηγορητική δύναµη της φαντασίας, της συµπόνιας και της ανθρωπιάς, εµπνευσµένη από το πραγµατικό συµβάν της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στο Δηµοτικό Θέατρο Αθηνών, το 1922.

Άνθρωποι που σώθηκαν στη Μικρασιατική Καταστροφή κάνουν σπίτι τους ένα Θέατρο. Κάθε θεωρείο και μια ιστορία, κάθε θεωρείο και μια ελπίδα. Ένα αγόρι που βιοπορίζεται ως τσιράκι στην αγορά, μια κοπέλα που όλο ράβει και ξηλώνει το πέπλο του νυφικού της, ένα κορίτσι που δεν μιλά αλλά μόνο τραγουδά και άλλοι πολλοί, υπέροχοι και πονεμένοι γείτονες…”

Μετά την παρουσίαση θα γίνει εικαστικό εργαστήρι για τα παιδιά με τον εικαστικό Δημήτρη Παπαχρήστο.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Επιτροπή Μνήμης της Ν. Κίου του Δήμου Άργους Μυκηνών & η ΚΕΔΑΜ.

 

  • Στις Στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος, την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 και ώρα 9:00 μ.μ., η ΚΕΔΑΜ παρουσιάζει την παράσταση  «Καραϊσκάκενα, o Θρύλος» της  Σοφίας Καψούρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά με τη Σοφία Καψούρου στον ρόλο της Ζωής Διαμάντως Διμισκή, μητέρας του  Γεώργιου Καραϊσκάκη.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60′ (χωρίς διάλειμμα)

Είσοδος ελεύθερη.

Το έργο ξεκινάει με την απόλυτη ανατροπή: Η Καραϊσκάκενα η Καλόγρια, στο κελί της, παρακολουθεί έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φενέρμπαχτσε. Ένθερμη οπαδός του Ολυμπιακού, της ομάδας που έδρα της είναι το στάδιο που φέρει το όνομα του Γιου της, του σπουδαίου αρχιστράτηγου της Επανάστασης, άριστη γνώστρια της ιστορίας της ομάδας, αιώνια θαυμάστρια του αείμνηστου Θανάση Μπέμπη και της ντρίμπλας του, αφηγείται τη ζωή της, τις δυσκολίες που συνάντησε για να αναθρέψει τον μικρό Γιώργη και ξαναζεί τη γέννηση του Γιου της αλλά και τον θάνατό του. Ο αγώνας τελειώνει με τους Έλληνες νικητές. Ο Ολυμπιακός βάζει γκολ. Ο αθλητισμός είναι ο μεγάλος νικητής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Σοφία Καψούρου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης

Σκηνικό / Κοστούμι: Γιώργος Λιντζέρης

Κατασκευή Σκηνικού: Κώστας Μπακάλης

Αγιογραφίες: Κική Μαυρίδου

Κατασκευή κοστουμιού: Παναγιώτα Τσομπανάκη (Ατελιέ Τσομπανάκη)

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας

Βοηθοί σκηνοθέτες: Ελένη Μαζνώκη, Χρήστος Παναγιώτου, Κατερίνα Πουλέα, Όλγα Σούρσου, Δημήτρης Τζούκας, Λάμπρος Τζώρας

Παραγωγή: Team Vault AMKE

  • Ένα καλοκαιρινό διαδραστικό γεγονός που έχει γίνει θεσμός θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Κιβέρι, καθόλη την καλοκαιρινή περίοδο 2022.

Το τουρνουά KIVERI ATHLETICS με εμπνευστή και υπεύθυνο τον Γιάννη Καρκαλάτο διοργανώνεται για 23η συνεχόμενη χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο Κιβερίου από τις 7:00 έως τις 10:00 το βράδυ. Basketball, Softball, Baseball 5, κ.α.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το τουρνουά συνδιοργανώνουν ο ΕΡΜΗΣ Κιβερίου, η ΚΕΔΑΜ και το ΝΠΔΔ Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός.

 

Περισσότερα Άρθρα

Υβριδική παρουσίαση του βιβλίου «Φιλέορτο βασίλειο»

Υβριδική παρουσίαση του βιβλίου «Φιλέορτο Βασίλειο, Δημόσιες εορτές και εθνικές επέτειοι κατά την Οθωνική περίοδο» (Εκδόσεις Gutenberg) Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου (Παράρτημα Ναυπλίου), ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας (ΣΦΑ) και οι Εκδόσεις Gutenberg παρουσιάζουν στο Ναύπλιο το βιβλίο των Παναγιώτη Κιμουρτζή και Άννας Μανδυλαρά Φιλέορτο Βασίλειο, Δημόσιες εορτές και εθνικές επέτειοι κατά την Οθωνική περίοδο. Για το βιβλίο Ένας ξένος ταξιδιώτης που θα […]

Προσφορά τροφίμων σε ευπαθή άτομα και ευάλωτες οικογένειες από τον Ερυθρό Σταυρό Ναυπλίου

Το Περιφερειακό Τμήμα Ναυπλίου του Ε.Ε.Σ., μέσα στο πνεύμα του Πάσχα, με αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης προσέφερε τρόφιμα για την κάλυψη αναγκών ατόμων και οικογενειών του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ναυπλιέων. Η παράδοση των τροφίμων έγινε την Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου, στο γραφείο του Π.Τ. Ναυπλίου από την Πρόεδρο κυρία Ιωάννα Δαρσακλή και την Αντιπρόεδρο […]