Καταπέλτης η ΕΣΚΑΚ για το ξύλο σε αγώνα τοπικού μπάσκετ – Μιλά για ντροπή και μηδενίζει τις ομάδες

Καμία αναφορά ποινής ατομικά στους αθλητές που ενεπλάκησαν στην ανακοίνωση της Ένωσης.

Δημοσιοποίησε τις ποινές που επέβαλε στις ομάδες που ενεπλάκησαν σε επεισόδια στον μεταξύ τους αγώνα στις 30 Μαρτίου στο Ναύπλιο αλλά και την άποψή της για τα όσα εξωφρενικά έλαβαν χώρα η ΕΣΚΑΚ όπως ορθά είχαμε γράψει την Παρασκευή μετά την θυελλώδη και πολύωρη συνεδρίαση του ΔΣ.

Ξενύχτησαν στην ΕΣΚΑΚ για το ξύλο στο τοπικό μπάσκετ – Οι πρώτες καμπάνες «έπεσαν»!

Η ΕΣΚΑΚ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Με αυτό τον τίτλο , κάνουμε σαφές ΠΑΝΤΟΥ πως τα όσα εξελίχθηκαν το Σάββατο 30/3/2024 ανάμεσα στις ομάδες Ολύμπια Αργολίδας και ΛΕΟΝΤΑΣ 2014 , αποτελούν όχι μόνο δυσφήμιση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά οπισθοδρόμηση σε άλλες εποχές που δεν συνάδουν με τις αξίες που πρεσβεύουμε.

Μέχρι σήμερα , δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση διότι προσπαθούσαμε να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για να βγάλουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα δίχως να θέλουμε να «χαϊδέψουμε» αυτιά αλλά η θέση μας να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη προς την σωστή κατεύθυνση.

Τα όσα έλαβαν χώρα στον παραπάνω αγώνα , αποτελούν ντροπή για το χώρο της καλαθοσφαίρισης.

Οι σκηνές βίας που εξελίχθηκαν , παρουσία και μικρών παιδιών , δείχνουν το μέγεθος αυτής της ντροπής.

Αυτά τα γεγονότα μας ντροπιάζουν και σε αυτό το σημείο , δεν υπάρχουν εκπτώσεις στις λέξεις !

Κατόπιν τούτου και σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κανονισμό της ΕΟΚ άρθρο 35 «ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΟΒΑΡΑΣ ΜΟΡΦΗΣ» & 1 και 2 , μηδενίζει τις εν λόγω ομάδες και αφαιρεί δύο βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών  και το άρθρο 27  «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΝΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ» επιβάλλει στον σύλλογο Α.Μ.Σ Ολύμπια Ναυπλίου, την ποινή των τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών κεκλεισμένων των θυρών στους αγώνες Ανδρών.

Τα parapolitikaargolida.gr ήταν το μοναδικό site που την επομένη των επεισοδίων δημοσίευσε το θέμα, αρκετοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να περάσει στα ψιλά!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Άγριο ξύλο σε γήπεδο της Αργολίδας! Ξενύχτησαν στο αυτόφωρο!

Μάλιστα δημοσίευσε και εικόνες από τον αθλητή ο οποίος δέχτηκε μαζική επίθεση με αποτέλεσμα τον πολλαπλό τραυματισμό του και την κατάθεση απο μέρους του μηνύσεων που εκδικάζονται στις 19.4.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σοκάρουν οι εικόνες απο τον ξυλοδαρμό αθλητή σε τοπικό αγώνα μπάσκετ – Βαριές καμπάνες και μηνύσεις

Τέτοια περιστατικά δεν μπορούν να μένουν στην σκιά, ειδάλλως το φαινόμενο της βίας  απ όπου και αν προέρχεται, δεν θα παταχθεί ποτέ.

Η Ένωση και κάθε αρμόδιο όργανο οφείλουν να ελέγχουν στενά, να τηρούν απαρέγκλητα και να τιμωρούν παραδειγματικά. Αυτός είναι ο ρόλος και το καθήκον τους έναντι εκατοντάδων αθλητών και φιλάθλων που μπαίνουν στα γήπεδα για αθλητισμό και όχι για ματς πυγμαχίας χειρίστου είδους, αφού και σε αυτούς τους αγώνες υπάρχει πλαίσιο και κανόνες.

Σε κάθε άλλη περίπτωση,  οι ανακοινώσεις δεν θα έχουν καμία αξία, θα αποτελούν απλά μια δικαιολογία για το οτι υπήρξε παρέμβαση.

 

Χ.τ

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα