Βγήκαν με νούμερα Ορφανός – Φραγκιουδάκης – Μονόδρομος η λήψη δανείου

10 εκ 792 χιλιάδες ευρώ είναι το διαπιστωθέν έλλειμα στο δήμο Ναυπλιέων με ανείσπρακτες οφειλές στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, 9 εκατομμυρίων και 100 χιλιάδων ευρώ! Αν ο δήμος δεν κατορθώσει να βρει λύση τότε αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα ακόμα και στην μισθοδοσία των υπαλλήλων!

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στα Μέσα Ενημέρωσης σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός και ο Αντιδήμαρχος οΙκονομικών Γιώργος Φργακιουδάκης. Με 90 ημέρες θητείας οι δυο άντρες προσήλθαν ενώπιον των Μέσων και των πολιτών με νούμερα στα χέρια τους, νούμερα που αιτιολογούν την απόφαση λήψης δανείου, όχι ως τελεσίδικης λύσης αλλά ως αφετηρίας για την επίτευξη της λύσης και την ανάκαμψη του δήμου.

«Αν δεν προβούμε στην λύση του δανείου και επιλέξουμε την επιτήρηση τότε, δήμαρχος Ναυπλιέων θα είναι ο Υπουργός Εσωτερικών»

δήλωσε ευθαρσώς ο Δημήτρης Ορφανός θέλοντας να δείξει πως το καθεστώς επιτήρησης θα είναι για το δήμο «χτύπημα ουσιαστικό», ζήτημα δημοκρατίας θα λέγαμε αφού η νέα δημοτική αρχή δεν θα διοικούσε όπως ο Ναυπλιακός λαός όρισε αλλά θα εκτελούσε οδηγίες του φορέα επιτήρησης.

«Υπάρχει μια τρύπα που πρέπει να κλείσει. Ως δημοτική αρχή δεν δημιουργήσαμε το πρόβλημα, η διοίκηση όμως έχει συνέχεια και οφείλουμε να το λύσουμε. Η τρύπα αυτή δεν μπορεί να κλείσει με «εικονικά χρήματα» όπως προτείνει η προηγούμενη αρχή διότι προκύπτει απο πραγματικές οφειλές σε πάνω απο 300 επαγγελματίες» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκιουδάκης υπεραμυνόμενος την απόφαση της λήψης δανείου. «Έχουν γίνει συναντήσεις κεντρικά , στο υπουργείο και στο Παρακαταθηκών και Δανείων παρουσιάσαμε το έλλειμα αλλά και το σχέδιο ανάκαμψης ώστε να υπάρξει αφετηρία για την δημοτική μας αρχή. Χρειαζόμαστε ρευστότητα, είχε μπει χέρι και στην μισθοδοσία των υπαλλήλων πρέπει να σας πω!

Τις 90 αυτές ημέρες προσπαθούμε να βρούμε τι έχει συμβεί και ποια είναι η εικόνα. Δεν μας παραδόθηκε τίποτα. Μπήκαμε στα γραφεία και ψάχναμε. Σήμερα που έχουμε τα νούμερα στα χέρια μας τα παρουσιάζουμε όπως παρουσιάζουμε και την λύση!

Στην διάρκεια της συνέντευξης δόθηκαν αναλυτικά στην δημοσιότητα τα νούμερα απο τα οποία προκύπτει το συνολικό έλλειμα των 10 εκ. 792 χιλιάδων ευρώ. Ήτοι:

  1. Απλήρωτα δήμου: 9 εκ 230 χιλιάδες
  2. τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις: 460 χιλ ευρώ,
  3. οφειλές νομικών προσώπων που καταργήθηκαν: 360 χιλιάδες και 290 χιλιάδες αντίστοιχα
  4. σχολικές επιτροπές: 520 χιλιάδες και 200 χιλιάδες αντίστοιχα

«Διοικούμε με γνώμονα την αλήθεια και την διαφάνεια» το μήνυμα με συγκεκριμένους αποδέκτες που έστειλε ο δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός καθιστώντας σαφές σε όσους υποστηρίζουν την επιτήρηση πως η 1η ενέργεια μιας τέτοιας κατάστασης θα ήταν η αύξηση των δημοτικών τελών, η μετακύληση δηλαδή του προβλήματος στους πολίτες.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή καλείται να απαντήσει στο ερώτημα, γιατί δεν προχώρησε στην είσπραξη των οφειλομένων όπως αυτά καταγράφονταν στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενέργεια που θα είχε αποσοβήσει το σημερινό πρόβλημα. Η παράταξη βέβαια του πρώην δημάρχου έχει ήδη απαντήσει στα όσα περι οικονομικών παρουσιάζονται απο την νυν δημοτική αρχή, παραλληλίζοντας τις αναφορές με την Πρωταπριλιά!

Η “Επόμενη Μέρα” απαντά στον αντιδήμαρχο Φραγκιουδάκη

 

 

 

 

 

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα