Τουρνάς από Ναύπλιο: Η πυροσβεστική είναι ο βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας, την ενισχύουμε ουσιαστικά!

Η παρουσία του Υφυπουργού πολιτικής προστασίας και κλιματικής αλλαγής στον Πυροσβεστικό Σταθμό Ναυπλίου σήμερα, δεν ήταν εθιμοτυπική και δεν περιελάμβανε χαμόγελα και χειραψίες όπως απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός.

Το σχέδιο δράσης αντιμετώπισης των πυρκαγιών, η προετοιμασία που έχει ήδη γίνει καθώς και το τι υπολείπεται για να ολοκληρωθεί, τέθηκαν επι τάπητος στην σύσκεψη που είχε ο Υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς με όλους τους εμπλεκομένους.

<Για εμάς η αντιπυρική περίοδος δεν σταματά ποτέ! Έχουμε ξεκινήσει απο Νοέμβριο προετοιμασία, βρίσκομαι εδώ για να δούμε τις δράσεις και την προετοιμασία, τι υπολείπεται να κάνουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης> ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ.Τουρνάς δίνοντας με αριθμούς την εικόνα της πολιτικής προστασίας και στην Πελοπόννησο αλλά και ευρύτερα. Προτεραιότητα όπως είπε, είναι η ουσιαστική ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος με προσωπικό και μέσα αναφέροντας πως οι οργανικές θέσεις στην Π.Υ αυξήθηκαν σε 17.000 και πως ήδη έχουν καλυφθεί οι 15.100. Ιδία μέριμνα υπάρχει και στον τομέα των μέσων, τα εναέρια μέσα που θα καλύπτουν την περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι 17 σ ένα σύνολο επικράτειας, 49. Παράλληλα αυξάνονται σε 16 οι ομάδες των δασοκομάντος.

<Το πυροσβεστικό σώμα  είναι ο βραχίονας της πολιτικής προστασίας. Το ενισχύουμε με μέσα και προσωπικών. Έχουμε ήδη 650 δασοκομάντος και αυξάνουμε τις ομάδες απο 10 σε 16. Οι οργανικές θέσεις στην Π.Υ από 13.300 αυξήθηκαν σε 17.00 ενώ τα εναέρια μέσα που θα καλύπτουν την επικράτεια μας είναι 49. Στόχος του σχεδίου δράσης που αναπτύσσουμε είναι οι δυνάμεις να παρεμβαίνουν στα περιστατικά εν τη γενέσει τους>.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε και στην στενή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να υλοποιηθεί καθαρισμός στα περιαστικά δάση και στους αρχαιολογικούς χώρους, σημεία αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. 

 

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα