Λακωνία: «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και κύπελλο Enduro 2024»

Σπέσιαλ δράση και θέαμα μηχανοκίνητου αθλητισμού σε χωμάτινο τερέν, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό, σε δύο διοργανώσεις που θα διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο 27 – 28  Απριλίου στη Λακωνία.

Πρόκειται για το 16ο «Enduro Λεωνίδας», που περιλαμβάνει το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2024» και το «Κύπελλο Enduro 2024». Η αγωνιστική δράση αμφότερων των αγώνων αναπτύσσεται σε μια ειδικά σχεδιασμένη, όσο και πανέμορφη διαδρομή από Σπάρτη ως και τα υψόμετρα του Πάρνωνα στην περιοχή Βρεσθένων.

Εκτιμάται, ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν αρκετά τις 100 από την αφρόκρεμα του Enduro στη χώρα μας, γεγονός που ενθουσιάζει τους διοργανωτές και καταδεικνύει την ελκυστικότητα των αγώνων. Μέχρι το κλείσιμο των εγγραφών, δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός αθλητών, ωστόσο η τάση δείχνει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί.

Τους αγώνες διοργανώνει το αθλητικό σωματείο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σπάρτης (ΑΜΟΣ) μετά από έγκριση  της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδιας Ελλάδας (ΑΜΟΤΟΕ).

Ο ΑΜΟΣ είναι εγγεγραμμένο σωματείο στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με αριθμό αθλητικής αναγνώρισης ΦΧ62. Σημειωτέον ότι αποτελεί το μοναδικό επίσημα αναγνωρισμένο σωματείο τού είδους του στην Πελοπόννησο.

Οι ώρες εκκίνησης
Η εκκίνηση και τερματισμός τόσο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, όσο και του Κυπέλλου θα γίνουν στην κεντρική πλατεία Σπάρτης. Το Πρωτάθλημα θα είναι διήμερης διάρκειας (Σάββατο-Κυριακή 27-28/4), ενώ το Κύπελλο θα λάβει χώρα την Κυριακή (28/4).

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχει ώρα έναρξης 9:00 το πρωί και τις δύο ημέρες, ενώ η 1η ειδική διαδρομή στην περιοχή της Σελλασίας θα ξεκινήσει στις 9:40΄ πμ.

Στις 9:00 το πρωί της Κυριακής θα δοθεί εκκίνηση και στη διοργάνωση του Κυπέλλου.

Η διαδρομή
Οι διαδρομές θα είναι κυκλικές και στις δύο διοργανώσεις. Οι αναβάτες θα κινηθούν από την κεντρική πλατεία προς τη γέφυρα του Ευρώτα. Από εκεί μέσω μονοπατιού στο ύψος της γέφυρας της Κελεφίνας, θα κατευθυνθούν προς τη διασταύρωση για τα χωριά της Οινούντος. Θα εισέλθουν στον δρόμο προς Βασσαρά-Βρέσθενα, όπου περίπου στο 1 χλμ. της εν λόγω οδού, θα πραγματοποιηθούν και οι ειδικές διαδρομές. Έπειτα, οι συμμετέχοντες θα συνεχίσουν πορεία μέχρι την περιοχή Βρεσθένων και στη συνέχεια θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής για Σπάρτη.

Στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, η παραπάνω κυκλική διαδρομή θα επαναληφθεί το Σάββατο 4 φορές και την Κυριακή 3 φορές. Για το Κύπελλο, οι αθλητές θα διανύσουν το ίδιο σκέλος 2 φορές.

Το συνολικό μήκος διαδρομής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος
– Σάββατο: 211 χλμ.
– Κυριακή: 170 χλμ.

Το συνολικό μήκος διαδρομής του Κυπέλλου
– Κυριακή: 130 χλμ.

Οι απονομές
Οι απονομές βραβείων και αναμνηστικών για όλες τις κατηγορίες θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή, μετά το πέρας των αγώνων, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Κοσμοπλημμύρα για 3-4 ημέρες στη Σπάρτη και τη γύρω περιοχή

Πέραν των 100 και πλέον συμμετοχών, όπως πληροφορείται ο «Λακωνικός Τύπος», μαζί με τις ομάδες υποστήριξης, τους μηχανικούς και συνοδούς των αναβατών, στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης αναμένεται να βρεθούν αυτές τις ημέρες ακόμα και περισσότερα από 700-800 ταξιδιώτες από διάφορες περιοχές της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Πέμπτη (25/4) ως και τουλάχιστον την Κυριακή, η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Σπάρτης, αλλά και σε καταλύματα ως την περιοχή Μυστρά, φτάνει ή αγγίζει το 100%.

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα