“Άσσος” για τον Κωστούρο ο Δημήτρης Καραγιάννης!

Ο σύμβουλος που ορκίστηκε την Πέμπτη αποδεικνύεται ισχυρός αυτοδιοικητικός παίχτης για την παράταξη του πρώην δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου αφού κατόρθωσε στην 1η του κιόλας παρουσία στο ΔΣ να εκθέσει ανεπανόρθωτα τον πρόεδρο του σώματος Βαγγέλη Λαμπρόπουλο, να ωθήσει τον δήμαρχο σε ανακοίνωση – τελεσίγραφο προς διαφωνούντες και να αποκαλύψει ουσιαστικά, πολύ νωρίς την σκληρή παραταξιακή γραμμή και φιλοσοφία του Οράματος Ορφανού!
Είναι βέβαιο πως όταν ο δήμαρχος Ναυπλιέων όρκιζε τον κ.Δημήτρη Καραγιάννη νέο δημοτικό σύμβουλο στην θέση της κ.Σμυρναίου / Αναστασίου το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Απριλίου και του ευχόταν χαμογελαστά καλή και εποικοδομητική θητεία στα νέα καθήκοντά του προς όφελος της πόλης και των πολιτών, δεν μπορούσε να διανοηθεί πως ο συγκεκριμένος σύμβουλος θα έβαζε φωτιά λίγες ώρες αργότερα στο Όραμα Δημιουργίας, θα οδηγούσε σε αποχώρηση από αίθουσα συμβουλίου μια αντιδήμαρχο, τον ίδιον σε ένα οξύτατο τελεσίγραφο προς τα στελέχη του, και την παράταξή του σε ένα δρομο παραταξιακής πειθαρχίας που μόνο αλγεινή εντύπωση δημιουργεί, αφού το κάθε δημοτικό συμβούλιο προτάσσει και υπηρετεί πρώτα και πέρα απο όλα την δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης.
Ο Δημήτρης Ορφανός ορκίζει τον Δημήτρη Καραγιάννη στις 18 Απριλίου 2024
Το απόγευμα της επομένης της ορκωμοσίας μέρας , ο νέος σύμβουλος της παράταξης ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, αν και δεν είναι τόσο νέος αυτοδιοικητικά, η  πορεία του είναι γνωστή στην Ναυπλιακή κοινωνία, βρέθηκε στα δημοτικά έδρανα σε μια συνεδρίαση κρίσιμη και ιστορική. Το ΔΣ Ναυπλιέων συζητούσε τα της λήψης του δανείου από το Παρακαταθηκών και δανείων.

Ο κ.Καραγιάννης ζήτησε τον λόγο, τοποθετήθηκε, έθεσε ερωτήματα, ότι δηλαδή προβλέπουν τα καθήκοντα ενός εκλεγμένου συμβούλου και είχαν προηγουμένως κάνει και άλλοι συναδελφοί του χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα.

 Και το σημειώνουμε διότι, η τοποθέτηση του κ.Καραγιάννη ενόχλησε , κανείς δεν κατάλαβε γιατί, τον Πρόεδρο του σώματος Βαγγέλη Λαμπρόπουλο οδηγώντας τον σε μια απρόκλητη επίθεση όπου ο κ.Καραγιάννης εγκαλείτο ακόμα και για την εκλογή του με το συνδυασμό του πρώην Δημάρχου!
Αυτήν την επίθεση φάνηκε να επικυρώνει, δια της σιωπής του βέβαια, ο δήμαρχος Ορφανός αφού δεν παρενέβη σε κανένα σημείο της αλλά ούτε και στην συνέπεια αυτής που δεν ήταν άλλη από την αποχώρηση της αντιδημάρχου του Ντίνας Καραγιάννη η οποία έπειτα σε ανάρτησή της στο facebook ανέφερε ξεκάθαρα πως αυτή η συμπεριφορά εκφράζει τον κ.Λαμπρόπουλο και μόνο!

Και τις επόμενες ώρες η δημοτική αρχή επέλεξε να σιωπήσει και να περάσει το ζήτημα “στα ψιλά”, ωστόσο ήταν ξεκάθαρο στη Ναυπλιακή κοινωνία πως υπήρχε πρόβλημα!

Το πρόβλημα ανέδειξε με δημοσιευμά του το parapolitikaargolida.gr ωθόντας , σήμερα Τετάρτη, την δημοτική παράταξη σε μια ανακοίνωση οξύτατη, που όμως δεν φέρει την υπογραφή του δημάρχου, μια ανακοίνωση απόλυτης στήριξης στον Βαγγέλη Λαμπρόπουλο, μια ανακοίνωση “τελεσίγραφο” για όσους μελλοντικά θελήσουν να διαφωνήσουν, δημόσια τουλάχιστον, όπως έκανε η αντιδήμαρχος Καραγάννη.
Ανοίγει ο Δημήτρης Ορφανός, 4 μόλις μήνες στο τιμόνι του δήμου Ναυπλιέων, την πόρτα εξόδου της παράταξης σε όσους δεν ακολουθούν γραμμή;
Δείχνει την πόρτα σε όσους δεν επικροτούν συμπεριφορές οι οποίες έχουν προκαλέσει ευρύτερα αντιδράσεις όπως η συμπεριφορά του προέδρου απο την ανάληψη των καθηκόντων του έως και σήμερα;
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων επέλεξε με την οξύτατη ανακοίνωσή του, αν και επαναλαμβάνουμε δεν την υπογράφει και όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν καλά πως δεν έχει τέτοιον οξύ αυτοδιοικητικό λόγο, προφανώς συνέβαλε και το άρθρο του Parapolitikaargolida, που μιλούσε για πρόβλημα Ορφανού από τον Λαμπρόπουλο, να στηρίξει απόλυτα και κάθετα τον πρόεδρο του. 

Αυτή η επιλογή μελλοντικά, ανοίγει την κερκόπορτα ενός σοβαρού παραταξιακού ζητήματος.

Το “εν λευκώ” που δόθηκε με αυτήν την ανακοίνωση στον Πρόεδρο Λαμπρόπουλο, είναι βέβαιο πως δημιουργεί κλίμα δυσαρέσκειας εντός του Οράματος αφού η κάθε άλλη άποψη θα οδηγεί και στην έξοδο.
Σε απόλυτο βέβαια βαθμό αποτελεί και “άδειασμα” της αντιδημάρχου Καραγιάννη η οποία επιχείρησε να βάλει ανάχωμα και…κατόρθωσε τελικά να αποκαλύψει την αληθινή φιλοσοφία διοίκησης η οποία δεν διαχωρίζει το σωστό και το λάθος αλλά το προσαρμόζει σε πρόσωπα και καταστάσεις.
Μένει μόνο να δούμε εφ εξής, πότε αυτή η “λευκή επιταγή” θα δημιουργήσει το πρόβλημα σε μια δημοτική αρχή που μετρά μόλις 4 μήνες θητείας και έχει να αντιμετωπίσει ως λέει, την οικονομική σωτηρία του δήμου Ναυπλιέων.
Ο Δήμαρχος θα μπορούσε να λειτουργήσει πυροσβεστικά, να πέσουν οι τόνοι και να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις επιτυγχάνοντας την μελλοντική ηρεμία της παράταξής του, επέλεξε ωστόσο την σκληρή παραταξιακή γραμμή απο την οποίαν όποιος παρεκκλίνει, αποχωρεί.

Και δυστυχώς για εκείνον, είναι πολύ νωρίς για τέτοια τελεσίγραφα! 

Το βέβαιο είναι πως ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καραγιάννης με την 1η του κιόλας παρουσία στο ΔΣ κατόρθωσε να “αλώσει” το Όραμα της δημοτικής αρχής, να αποκαλύψει συμπεριφορές και αυτοδιοικητικές επιλογές, να αποδειχτεί ο ίδιος σημαντικός αυτοδιοικητικός παίχτης και να οδηγήσει τον δήμαρχο Κωστούρο στο να σκεφτεί πολύ σοβαρά εάν θα επιτρέψει στην σύμβουλο που εξέπεσε του αξιώματος της και άνοιξε τον δρόμο για το δημοτικό συμβούλιο στον Δημήτρη Καραγιάννη, να διεκδικήσει δικαστικά την επαναφορά της.
χ.τ

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα