Πρόβλημα για τον Ορφανό ο Λαμπρόπουλος – Αποχώρησε η Καραγιάννη!

Ξεκάθαρη μομφή στο πρόσωπο και τον ρόλο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου Βαγγέλη Λαμπρόπουλου η αποχώρηση της αντιδημάρχου Κωνσταντίνας Καραγιάννη στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος.

Η Αντιδήμαρχος είναι απο τα στελέχη «πρώτης γραμμής» του Δημήτρη Ορφανού και η επιλογή της να αποχωρήσει διαμαρτυρόμενη για την στάση και συμπεριφορά του προέδρου έναντι ενός εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου και μάλιστα συμβούλου αντίπαλης παράταξης, αποτελεί ηχηρότατη δήλωση μομφής στο πρόσωπό του!

«Πρώτη παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα (19.4.24) του κυρίου Δημήτρη Καραγιάννη. Του εύχομαι, καλή θητεία και εποικοδομητική για το καλό του δήμου μας. Θεωρώ ότι σήμερα η λεκτική επίθεση που του έγινε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου είναι άδικη και άτυχης. Ο πρόεδρος μίλησε για λογαριασμό του, τι έχει γίνει μεταξύ τους, την προηγούμενη θητεία τους, είναι αδιάφορο… Δεν συμφωνώ με την άποψη του»,

έγραψε στα social media μετά την αποχώρηση της η κ.Καραγιάννη δημιουργώντας ένα ακόμα ερώτημα για το τι έχει συμβεί μεταξύ των δυο αντρών στην προηγούμενη θητεία το οποίο ενδεχομένως να οδήγησε στην «επίθεση» Λαμπρόπουλου.

Ο Πρόεδρος Λαμπρόπουλος και ενώ σε εξέλιξη ήταν η συζήτηση για την λήψη του δανείου απο το παρακαταθηκών και δανείων, με σωρεία ερωτημάτων να κατατίθενται και να απαντώνται απο συμβούλους, επέλεξε να αντιδράσει στα ερωτήματα και τις επισημάνσεις του νεοορκισθέντος στην θέση της κ.Σμυρναίου – Αναστασίου, Δημήτρη Καραγιάννη, να τον εγκαλέσει για την θέση που κατείχε στην προηγούμενη θητεία (άκουσον – άκουσον!!!!)  και την εκλογή του με την παράταξη του πρώην δημάρχου αλλά και να υπονοήσει ευθύνες του για την δεινή σημερινή κατάσταση του δήμου Ναυπλιέων! Ωστόσο δεν έχουμε δει ανάλογη συμπεριφορά και σε άλλα μέλη της προηγούμενης οικονομικής επιτροπής, πόσο δε μάλλον να στηλιτεύεται, κατα μια έννοια, σύμβουλος επειδή έχει εκλεγεί με συγκεκριμένη παράταξη, εν προκειμένω την αντίπαλη της δημοτικής αρχής παράταξης. 

Ποιός κανονισμός λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου άραγε περιλαμβάνει παρεμβάσεις Προέδρου πόσο δε μάλλον επιθέσεις σε εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους; Ποιός κανονισμός δίνει το δικαίωμα στον Πρόεδρο να τοποθετείται, να σχολιάζει, να ερμηνεύει και να απαντά; Μήπως θα πρέπει ο κ. Λαμπρόπουλος να φρεσκάρει τον κανονισμό;

Τα ερωτήματα για το ποιός αλήθεια είναι ο ρόλος του Προέδρου Λαμπρόπουλου και  ποιόν ρόλο έχει επιλέξει ο ίδιος να υπηρετήσει από την θέση που του δόθηκε , γιγαντώνουν. 

Κι αυτό γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος εξανίσταται, έχουμε δει ακόμα και να μαλώνει τοπικό πρόεδρο επειδή την ώρα που απευθυνόταν στο όργανο είχε το χέρι στην τσέπη του, ασέβεια κατα τον κ.Λαμπρόπουλο ο οποίος όμως τίποτα μεμπτό δεν βρίσκει στην δική του συμπεριφορά, τουναντίον επαναλαμβάνεται σε σημείο που, η αλήθεια είναι, δημιουργεί πρόβλημα στον ίδιο το δήμαρχο και τη νέα δημοτική αρχή Ναυπλίου. Δεν το κατανοεί ο πρόεδρος του ΔΣ ή μήπως ακριβώς αυτός είναι ο στόχος του;

Η επίθεση στον Δημήτρη Καραγιάννη ήταν αναίτια! Ο σύμβουλος έθεσε ερωτήματα και κατέθεσε τις απόψεις του ως οφείλει να κάνει! Η δε Αντιδήμαρχος Καραγιάννη αποχωρόντας από την συνεδρίαση προχώρησε σε μια γενναία αυτοδιοικητική πράξη! Στάθηκε απέναντι απο συμπεριφορές, υπεραμύνθηκε του επιπέδου που πρέπει να έχει το ανώτατο όργανο του δήμου και έβγαλε από το αυτοδιοικητικό κάδρο του φέρεσθαι τις παραταξιακές γραμμές! Χωρίς να υπολογίσει «συνέπειες», χωρίς να διστάσει δημόσια να διαχωρίσει την θέση της από την στάση του Βαγγέλη Λαμπρόπουλου, μια στάση προσβλητική από έναν  πρόεδρο με επαναλαμβανόμενη λανθάνουσα συμπεριφορά που μάλλον έχει κατανοήσει το ρόλο του λάθος!

Άλλωστε αυτό οφείλουν να κάνουν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι εκπροσωπώντας τον λαό που τους επέλεξε και τιμώντας την ψήφο που έλαβαν. Μπράβο στην Αντιδήμαρχο που δεν δίστασε μπροστά σε καμία παραταξιακή γραμμή, που έθεσε ξεκάθαρα πως οι θέσεις, τα αξιώματα και η εξουσία έχουν όρια και κανόνες και δεν αποτελούν «άρμα επίδειξης» και «επιβολής»!

Τον πρόεδρο Λαμπρόπουλο έχουμε δει απο την έναρξη της θητείας του να τον καταγγέλουν για την συμπεριφορά του, στελέχη άλλων παρατάξεως όμως μέχρι και προχθές. Πλέον υπάρχει «μομφή» και εντός παρατάξεως κι αυτό είναι ένα ζήτημα και εσωτερικό για τον δήμαρχο Ναυπλιέων  ο οποίος από την αρχή της θητείας του έχει να αντιμετωπίσει υψηλούς αυτοδιοικητικούς τόνους και ένα τεράστιο οικονομικό έλλειμα του δήμου που παρέλαβε.

Χρειάζεται η δημοτική αρχή Ορφανού έναν πρόεδρο – σερίφη όπως αυτός εμφανίζεται από την αρχή κιόλας της θητείας του;

Σύμβουλοι όπως η Ντίνα Καραγιάννη, 1ης γραμμής, λένε ξεκάθαρα όχι!

χ.τ

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα