Πτωχός: Θέλουμε την Πελοπόννησο πρότυπο σε όλα!

Από την παρουσία του Περιφερειάρχη στο Επιμελητήριο Κορινθίας και την συνάντηση του με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Η προεκλογική μου δέσμευση και η μετεκλογική μας επιδίωξη είναι μία: η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια περιφέρεια πρότυπο σε όλα. Αναπτυξιακό μοντέλο, προσέλκυση επενδύσεων, βιωσιμότητα, προστασία του περιβάλλοντος. Αλλά και σύγχρονες υποδομές, κοινωνικό πρόσωπο, ψηφιοποίηση, εξυπηρέτηση του πολίτη.

Eδώ και τρεισήμισι μήνες, κάθε μέρα, κάθε ώρα, δουλεύουμε συστηματικά για να το κάνουμε πραγματικότητα. Σε αυτή μας την προσπάθεια, προχωράμε με συγκεκριμένη μεθοδολογία:
Κάνουμε διάλογο. Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την κοινωνία των πολιτών, με τους συμπολίτες μας, με όλες και όλους που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από τις πολιτικές επιλογές μας.

Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε -έχουμε ξεκινήσει ήδη- νέα, κρίσιμα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Αλλά και να προχωρήσουμε με ταχύτητα και ασφάλεια έργα που παραλάβαμε σε εξέλιξη. Τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει ποιος ξεκίνησε και ποιος τελείωσε το έργο, τον ενδιαφέρει να γίνεται η ζωή του όλο και καλύτερη.

Θέτουμε προτεραιότητες. Γιατί δεν μπορούν να γίνουν όλα και σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα. Αν έχω μάθει κάτι από τη δουλειά μου ως μηχανικός και project manager, είναι ότι η εύστοχη προτεραιοποίηση είναι το μισό μυστικό της επιτυχίας.

Βάζουμε ξεκάθαρους, μετρήσιμους στόχους. Και προχωράμε βήμα-βήμα. Ενώνουμε δυνάμεις. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο. Δουλεύουμε μεθοδικά, με σχέδιο και χωρίς μεγάλα λόγια.
Και είμαστε προσανατολισμένοι στα αποτελέσματα.

* Από την εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με κεντρικό ομιλητή, τον Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά.

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα