Ακόμα δεν το πήραμε…το στεγάζουμε!

Και ενώ η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μιλά για θετικό πρόσημο στο αίτημα του δήμου Ερμιονίδας για Περιφερειακό Πρωτοδικείο στο Κρανίδι, η αντιπολίτευση το…έχει στεγάσει ήδη!

Ο επικεφαλής Γιάννης Μαργέτας πόσταρε πριν απο λίγο τις προτάσεις της παράταξης του, θεωρόντας  ίσως πως η ύπαρξη χώρου στέγασης θα συνδράμει για την θετική εξέλιξη.

Έγραψε ο Γιάννης Μαργέτας:

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τη λειτουργία Περιφερειακού Πρωτοδικείου στο Κρανίδι.
Πρότασή μας να εκδικάζονται στο Πρωτοδικείο Μάσσητος και οι υποθέσεις Ύδρας, Σπετσών, και Τροιζηνίας, αφού κλείνουν τα Ειρηνοδικεία Σπετσών και Πόρου, για λόγους πιο εύκολης πρόσβασιμότητας και εξυπηρέτησης των πολιτών.
Για τη στέγαση του Περιφερειακού Πρωτοδικείου προτείναμε την ενοποίηση των δύο υφιστάμενων χώρων στο ισόγειο που στεγάζεται σήμερα το Ειρηνοδικείο (60τ.μ αίθουσα ακροατηρίου +64τ.μ αίθουσα αναμονής) έτσι, ώστε να προκύψει μία ενιαία αίθουσα ακροατηρίου 124τ.μ.
Εξάλλου, στο Δημοτικό Συμβούλιο που εξέδωσε το ψήφισμα είχαμε επισημάνει ότι η διαβεβαίωση για την ύπαρξη κατάλληλου κτηρίου θα βοηθούσε σημαντικά τις διαπραγματεύσεις για την παραμονή της ιστορικής δικαστικής δομής στην Ερμιονίδα, όπου εκδικάζονταν υποθέσεις τουλάχιστον από το 1946.
Κρανίδι 17 Απριλίου 2024
Γιάννης Μαργέτας

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα