Ναύπλιο:  2000 άτομα υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την Ολυμπιακή Φλόγα!

Την φλόγα  μετέφερε η πρωταθλήτρια του στίβου Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου

Ενθουσιασμός, συγκίνηση και δέος! Πως αλλιώς να περιγράψει κανείς όλα όσα βιώνει όταν παρίσταται στην υποδοχή, στην πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας. Της Φλόγας που «ανάβει» το φως σε ολόκληρο τον πλανήτη. Την Φλόγα που ταξιδεύει και μετουσιώνει σε κάθε λαό, σε κάθε τόπο όλα εκείνα που την άναψαν και την κρατούν άσβεστη, τα Ολυμπιακά ιδεώδη!

«Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο, αγνέ πατέρα
του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού,
κατέβα, φανερώσου κι άστραψε εδώ πέρα
στη δόξα της δικής σου γης και τ’ ουρανού!»

Το Ναύπλιο υποδέχτηκε με λαμπρότητα! Περισσότεροι απο 2.000 θεατές καλωσόρισαν και χειροκρότησαν στην πλατεία Συντάγματος. Η φλόγα,  συνοδευόμενη από πομπή 15 αυτοκινήτων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε), έφτασε στο βωμό στα χέρια της Πρωταθλήτριας Στίβου Κωνσταντίνας Γιαννοπούλου.

«Σας καλωσορίζουμε στο Ναύπλιο! Καλωσορίζουμε την Ολυμπιακή Φλόγα με το βαρύ ιστορικό και πνευματικό της φορτίο, τους εκπροσώπους της διοργάνωσης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024», τους πρεσβευτές του, τους λαμπαδηδρόμους! Χαιρόμαστε που είσαστε εδώ! Σας συγχαίρουμε που τιμάτε την λαμπρή παράδοση των Αγώνων! Που μεταφέρετε την Φλόγα, την ιδέα, το όραμα, τον σκοπό που πρεσβεύει και τον οποίον τιμούμε εμπράκτως! Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε σταθμό στην διαδρομή της Φλόγας για το Παρίσι και στέλνουμε το δικό μας μήνυμα ειρήνης, αλληλεγγύης, ενότητας και συναδέλφωσης των λαών» ανέφερε ο οικοδεσπότης δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός στον χαιρετισμό του!

Την τελετή υποδοχής πλαισίωσαν η Φιλαρμονική και ομάδες αθλητών με χορευτικά δρώμενα!  Συγκινητική υπήρξε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας και η ταυτόχρονη έπαρση των τριών σημαιών.

Η Φλόγα πριν φτάσει στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησε την διαδρομή «Παραλιακή οδό Ναυπλίου -Νέας Κίου, Κόμβος Πολυζωίδη, Συγγρού, Βασιλέως Κωνσταντίνου» στα χέρια των:

  • Νικολέτα Τσάγαρη, αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής, με Πανελλήνιες, Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες επιτυχίες και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου,
  • Κωνσταντίνος Θέμελης, αθλητής με Αναπηρία, Πανελληνιονίκης στην τοξοβολία,
  • Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, αθλήτρια στίβου, πολλές φορές Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης και
  • Mark Schiefsky, Διευθυντής του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Μαραθωνοδρόμος.

Με το πέρας της τελετής συνέχισε μέσω της πλατείας Φιλελλήνων και της  Ακτής Μιαούλη και εποχούμενη αναχώρησε  από την οδό Συγγρού και την 25 ης Μαρτίου για τον επόμενο σταθμό της.

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα