Δ. Καμπουράκης: Στείλτε καμιά τριακοσαριά drones, να τα αναχαιτίσουμε

Αν υποθέσουμε ότι ήμουν ένας συνωμοσιολόγος που τον ρωτάνε τι πιστεύει ότι συνέβη το Σάββατο προς Κυριακή στο Ισραήλ, θα έλεγα δυο σενάρια, κατά βάση ίδια. Στο πρώτο, οι μουλάδες του Ιράν πήραν τηλέφωνο τους Ισραηλινο-Αμερικανούς και τους είπαν. «Πριν τα ξημερώματα θα στείλουμε καμιά τριακοσαριά drones και πυραύλους, εδώ, εκεί, παραπέρα και πιο κάτω. Κάντε τις αναχαιτίσεις με την άνεση σας, μην έχουμε κανένα ανεξέλεγκτο παρατράγουδο. Απλώς μετά δεν θα υπάρξει ισραηλινή απάντηση ή αν θα γίνει, θα είναι τόσο μικρής ισχύος που δεν θα χρήζει ανταπάντησης. Σύμφωνοι;»

Στο δεύτερο σενάριο, οι Αμερικανοί είπαν στους Ιρανούς. «Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να απαντήσετε, έχετε κι εσείς κοινή γνώμη, την οποία μάλιστα κρατάτε επί τούτου φανατισμένη εναντίον μας και εναντίον των Εβραίων. Οπότε απαντήστε δήθεν με σφοδρότητα που θα κάνει τον λαουτζίκο σας περήφανο, εμείς θα σας αναχαιτίσουμε και στη συνέχεια οι Ισραηλινοί θα πιεστούν να μην αντιδράσουν ή να το κάνουν υποτονικά. Δεν θα μου διαλύσετε δα και την περιοχή, ούτε θα μου ανατινάξετε την παγκόσμια οικονομία. Έχουμε εκλογές σε λίγους μήνες.»

Οι δίαυλοι –που υπάρχουν πάντα ανάμεσα στους εμπλεκόμενους- τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε, κανόνισαν τις ώρες, τα όπλα, τους στόχους, τις τροχιές, φέρανε τον γέρο-Μπάιντεν από τις διακοπές του, τον παλουκώσανε στο γραφείο του να φαίνεται όρθιος κι έπειτα είπαν «αμολήστε τους, είμαστε έτοιμοι». Έφυγαν οι ρουκέτες, ανατινάχτηκαν στην ατμόσφαιρα πριν καν φτάσουν στα όρια της ισραηλινής επικράτειας κι έπειτα τόσο οι Ιρανοί όσο και οι Εβραίοι άρχισαν να φωνάζουν «νικήσαμε-νικήσαμε».

Κι έτσι, έγινε ο πιο επικίνδυνος, ο πιο αδιανόητος πόλεμος στην καρδιά της Μέσης Ανατολής, με απευθείας αναμέτρηση Ισραήλ-Ιράν, δίχως ούτε ένα θύμα. Δίχως καν έναν τραυματία. Με όλους τους πολιτικούς στόχους να έχουν επιτευχθεί στο ακέραιο. Οι Χομεϊνήδες συνεχίζουν να κάνουν περήφανο τον θρησκόληπτο λαό τους και να ηγούνται του Αραβικού Σιιτικού κόσμου. Με τον Νετανιάχου να βλέπει όλους του Ισραηλινούς –που δεν τον ήθελαν- να συσπειρώνονται πίσω του. Και με τους Αμερικανούς να έχουν το φωτοστέφανο του απόλυτου ρυθμιστή στην διακεκαυμένη περιοχή.

Με τις βιομηχανίες όπλων να πουλάνε σαν τρελές (1,3 δις δολάρια κόστισαν οι αναχαιτίσεις), με το πετρελαιάκι και το φυσικό αέριο να παίρνουν την ανηφόρα, με την υφήλιο να μετεωρίζεται σε μια φοβιστική ψετοϊσορροπία (οικονομική και γεωπολιτική) που κάνει δυνατότερους τους δυνατούς και ασθενέστερους τους ασθενείς. Είδατε πόσο απλούστερος μοιάζει ο κόσμος μας όταν επιστρατεύεται η συνωμοσιολογία; Να έγιναν άραγε έτσι τα πράγματα ή να μην έγιναν;

ΠΗΓΗ

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα