Παρέμβαση Γαβρήλου για την απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ

Ξεμπρόστιασμα των τακτικών της Κυβέρνησης αποτελεί η σημερινή απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, όπου ακυρώνει τις αποφάσεις για την τοποθέτηση τριών Γενικών Διευθυντών, προερχόμενων από τον ιδιωτικό τομέα, στον e- ΕΦΚΑ.

 

Το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης, που προέκυψε μετά από προσφυγή στο Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΣΕ- ΕΦΚΑ, είναι εξόχως αναλυτικό και αναδεικνύει τον τρόπο που η Κυβέρνηση προσπάθησε να υπερβεί το Σύνταγμα, ώστε να εξυπηρετήσει τα δικά της golden boys.

 

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος, η πλήρωση οργανικών θέσεων του προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών και ΝΠΔΔ, κατ΄αρχήν, πρέπει να γίνεται από τακτικούς μονίμους υπαλλήλους, ενώ σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να στοιχειοθετείται από την ιδιαιτερότητα, την ειδική αποστολή και τις αρμοδιότητες της θέσης, η επιλογή προσωπικού από τον ιδιωτικό τομέα. Ενώ,

 

Προκύπτει λοιπόν πως μόνο συνταγματική παρέκκλιση αποτελεί η διαδικασία «διορισμών» των εκλεκτών της ΝΔ Γενικών Διευθυντών στον e- ΕΦΚΑ, αφού δεν μπόρεσαν να υποστηρίξουν τι το «ιδιαίτερο» έχουν αυτές οι θέσεις για τις οποίες δεν ήταν κατάλληλοι οι έμπειροι υπάλληλοι του δημοσίου και έπρεπε να φέρουν ιδιώτες ή προσφάτως «γαλάζιους» αποχωρήσαντες από το δημόσιο, σε νευραλγικά πόστα του Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η Δικαιοσύνη στη χώρα μας λειτουργεί και προασπίζεται με σθένος το Σύνταγμα και την νομιμότητα. Αυτό που δεν λειτουργεί εξαιτίας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα