Το Taste of Loutraki – The Corinthian Food Festival, ένα φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή το κοινό με την τοπική γαστρονομία, διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά το τριήμερο 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου.
Στο Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων επιχειρήσεις εστίασης,
ξενοδοχεία, κορυφαίοι σεφ και παραγωγοί τοπικών προϊόντων, σας προσκαλούν να γνωρίσετε, να γευτείτε και να απολαύσετε τα προϊόντα της Κορινθιακής γης!!
Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν ενεργά στη δράση του Taste of Loutraki:
ΑΜΙ – ANASSA – CLUB HOTEL CASINO -CORALLE -DOLCI PASSIONI – HORIZON – MOMENTSPERLA KITCHEN BAR- PIZZA BAKOS – PLAZA HOTEL -SEA & SAND – SEGAS HOTEL – SWEET
VALIA – THEOXENIA HOTEL – VOUCLAIT – WOODY’S – ΒΑΡΚΑΛΑΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ – ΒΕΡΥΚΟΚΟ –
ΕΛΑΙΩΝΑΣ – ΚΑΝΑΚΗΣ – ΜΑΙΣΤΡΑΛΙ – ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ OLIVE – ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ – ΠΙΠΕΡΙ – ΡΙΓΑΝΙ
– ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ – ΥΠΑΝΕΜΑ – ΦΡΑΓΚΙΑΣ
Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ αποτελεί συνδιοργάνωση του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου «Ο Ξένιος Ζευς» και του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ενώ ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η υλοποίηση είχε ανατεθεί στην εταιρεία Τουριστικού marketing Respond on Demand.
Το Τaste of Loutraki τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας και είναι ευγενική χορηγία του COMER GROUP (WYNDHAM LOUTRAKI POSEIDON RESORTCLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI). Επίσης χορηγοί είναι ο ΌΜΙΛΟΣ BROWN HOTELS –
Dave by the beach Loutraki, το SEMELI ESTATE, το OLEOSOPHIA Olive Garden & Olive Oil Tastings και τα εστιατόρια HORIZON & ΦΡΑΓΚΙΑΣ.
Παρασκευή – 31 Μαΐου 2024 (Κατόπιν Πρόσκλησης)
18:30 – 20:00
– Παρουσίαση και περιγραφή του Γαστρονομικού Φεστιβάλ «Taste of
Loutraki, The Corinthian Food Festival», στο συνεδριακό χώρο του Club Hotel Loutraki
– Χαιρετισμοί Συνδιοργανωτών στους διακεκριμένους προσκεκλημένους &
των φιλοξενούμενων δημοσιογράφων, bloggers, influencers
20:00-21:00 Cocktail Event στο Admiral Βar στο Club Hotel Casino Loutraki
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Σάββατο Απόγευμα 1η Ιουνίου, ώρα 19:00
Στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (L.T.O), διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Επισιτιστών Λουτρακίου «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και το Επιμελητήριο Κορινθίας Εκδήλωση Γαστρονομίας στην πλατεία Κρήνης, στην παραλία Λουτρακίου. Η Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο γνωστός τηλεοπτικός Δημοσιογράφος- Παρουσιαστής Θάνος Βάγιος.
Πρωταγωνιστές -μαζί με τα εκλεκτά Κορινθιακά προϊόντα- θα είναι παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων, ενώ οι επισκέπτες θα απολαύσουν live μαγειρέματα και συνταγές από chef εγνωσμένης αξίας, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες υπό τους ήχους live συγκροτήματος
• Live Cooking – Γευσιγνωσία από τον διακεκριμένο Head chef Κωνσταντίνο Βασάλο
• Live Cooking από chef επιχειρήσεων, μελών του Ξένιου Ζευς
• Παρουσίαση Cocktails από bartender – επιχειρήσεων, μελών του Ξένιου Ζευς
• Live Cooking από την ομάδα του Experience Perachora
• Γευσιγνωσία από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
(Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Κορίνθου
• Έκθεση και γευσιγνωσία Κορινθιακών προϊόντων
• Ζωντανή Μουσική από τους μουσικούς Ηλία Δόσκορη, Βασίλη Καρδάρα και Πάρη Γκέρκη.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι, εξειδικευμένοι στον τουρισμό και στην γαστρονομία, καθώς και οι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, θα βιώσουν και θα καταγράψουν μοναδικές εμπειρίες όπως:
Σάββατο- 1 Ιουνίου 2024
10:15-11:15
– Ξενάγηση και Workshop ελαιογνωσίας στο OLEOSOPHIA Olive Garden &
Olive Oil Tastings, στο Καλέντζι Κορινθίας.
Η Μαριάννα Δεβετζόγλου είναι βραβευμένη παραγωγός, γευσιγνώστρια
ελαιόλαδου και ιδρύτρια της OLEOSOPHIA. Με επιστημονικό και τεχνικό
υπόβαθρο, με μεράκι και αγάπη, συνδυάζει το προϊόν με την εμπειρία
στρέφοντας επαγγελματίες και καταναλωτές σε μία καλύτερη κατανόηση της αξίας του ελαιόλαδου, της συνεισφοράς του στο ευ ζην μας και το ρόλο του στην γαστρονομική και όχι μόνο κουλτούρα.
12:00-14:00
– Workshop Οινογευσίας & Wine Pairing στο Οινοποιείο SEMELI ESTATE. Στο ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στο οινοποιείο, θα
ξεναγηθείτε σε κάθε γωνιά του χώρου, από τον αμπελώνα όπου ξεκινάει
κάθε χρόνο το ταξίδι του κρασιού, στους χώρους οινοποίησης και
εμφιάλωσης μέχρι το κελάρι όπου το κρασί ωριμάζει με φροντίδα και αγάπη.
Θα Ακολουθήσει μια συναρπαστική εμπειρία γευσιγνωσίας, στην κεντρική
αίθουσα φιλοξενίας, όπου οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι θα έχουν την
ευκαιρία να δοκιμάσουν μια ποικιλία από μοναδικές ετικέτες κρασιού, τόσο
νέων όσο και παλαιότερων εσοδειών. Θα μυηθούν και θα ανακαλύψουν τον κόσμο των αρωμάτων και γεύσεων των κρασιών, σε μία εμπειρία γεύσεων που θα μείνει αξέχαστη!
Κυριακή – 2 Ιουνίου 2024. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Wyndham Poseidon Loutraki Hotel
11:30 – 13:30
– Γευσιγνωσία Κορινθιακού Brunch από τον σεφ του Resort
– Παρουσίαση και Γευσιγνωσία Κορινθιακού Μελιού
– Παρουσίαση και Γευσιγνωσία Κορινθιακής Σταφίδας
15:00 16:00
– Διάπλους του Ισθμού
Το πλήρες πρόγραμμα του Taste of Loutraki και οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του (https://tasteofloutraki.gr/).
Περιηγηθείτε και κάντε έγκαιρα την κράτησή σας!