“Το ιερό μας χρέος προς την Πατρίδα”

Ανδριανός: Η εθνική ενότητα, ο σταθερός πατριωτισμός, η ακλόνητη υπεράσπιση της ειρήνης και της δικαιοσύνης είναι ιερό μας χρέος έναντι των ηρώων και των ηρωίδων του 1940.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια διεθνή συγκυρία όπου τα σύννεφα του πολέμου συγκεντρώνονται ξανά απειλητικά στην ευρύτερη γειτονιά μας, το μήνυμα του Σαράντα, μήνυμα πατριωτικής ενότητας και αυτοπεποίθησης, πρέπει να είναι για όλους μας γνώμονας προσανατολισμού.

Την 28η Οκτωβρίου του 1940 οι Έλληνες αποφάσισαν ενωμένοι να αγωνιστούν για τον ιερό σκοπό της υπεράσπισης της πατρίδας, με την πίστη ότι το δίκαιο και το φρόνημα υπερσκελίζουν κάθε ισορροπία ισχύος.

Σήμερα, η πρόκληση της δικής μας γενιάς είναι σαφής: Να ανταποκριθούμε με επιτυχία στη διαχρονική αποστολή της Ελλάδας ως περίβλεπτου φάρου ειρήνης και δικαιοσύνης, ανθρωπισμού και σταθερότητας, να διεκδικούμε με προσήλωση την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, και ταυτόχρονα να μην αφήνουμε κανένα περιθώριο επιβουλής σε όσους τυχόν εποφθαλμιούν τα δίκαια και συμφέροντα της πατρίδας μας.

Απέναντι στους άνδρες και τις γυναίκες που έγραψαν με τον αγώνα και τις θυσίες τους την εποποιία του 1940, η δική μας ενότητα, ο δικός μας πατριωτισμός, η ακλόνητη υπεράσπιση της ειρήνης και της δικαιοσύνης, είναι ιερό μας χρέος».

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα