«Απαραίτητο το μπουφάν»: Τι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

Ήπια ο καιρός θα κυλήσει τις επόμενες ημέρες και ειδικά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Συγκεκριμένα όπως εξήγησε στην τηλεόραση του OPEN, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο ωμέγα εμποδιστής, ο αντικυκλώνας που έχει σχηματιστεί στη χώρα και παρεμποδίζει τις κακοκαιρίες από την Ευρώπη να φτάσουν στην Ελλάδα, θα βοηθήσει σε αυτό.

Έτσι, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, το κύριο χαρακτηριστικό τις επόμενες ημέρες αλλά και την 28η Οκτωβρίου είναι οι βοριάδες στο Αιγαίο, λίγες βροχές, κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί ενώ ο υδράργυρος θα ανεβαίνει το μεσημέρι.

Με ηλιοφάνεια θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν λίγο στο Αιγαίο και δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή. Απαραίτητο το μπουφάν το βράδυ, ειδικά στα κεντρικά και βόρεια, τονίζει με ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς.

Για «ξερό» κρύο χωρίς βροχές» έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός που είπε ότι θα συνεχιστούν οι βοριάδες με το τρίημερο να κυλά όμως χωρίς πρόβλημα και με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές.«Την Παρασκευή δείχνει ότι κάποιες σποραδικές βροχές θα έχουμε στις Σποράδες και την Εύβοια και αν, πιθανότητα υπάρχει. Κατά τα άλλα οι βοριάδες στο Αιγαίο θα συνεχιστούν στα 7 – 8 μποφόρ, με περισσότερες συννεφιές στην Εύβοια, την Κρήτη, τις Κυκλάδες. Ο Τάσος Αρνιακός σημείωσε για το τριήμερο πως τριημέρου είπε πως θα εξελιχθεί χωρίς πρόβλημα, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. «Ανατολική Θεσσαλία, Πήλιο επί της ουσίας, Εύβοια, Σποράδες, Κρήτη Κυκλάδες θα έχουν λίγα σύννεφα χωρίς βροχή. Οι βοριάδες θα συνεχίσουν» ανέφερε.

Για πιθανότητα ψυχρής κατεβασιάς μετά την 28η Οκτωβρίου κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο ίδιος τόνισε ότι το τριήμερο ο καιρός θα είναι ξερός και με ψύχρα.. Αναφερόμενος στην πορεία του καιρού τις επόμενες ημέρες, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν στην Ελλάδα. «Αν η ψυχρή κατεβασιά φτάσει όντως στα Βαλκάνια, τότε η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στη χώρα και θα σημειωθούν και βροχές» σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα