Υπέρβαση των χλωριούχων αλάτων στις ΔΕ Άργους, Νέας Κίου, Λέρνας και Μυκηνών

Η ποιότητα του πόσιμου νερού είναι πρωταρχικής σημασίας για τη δημόσια υγεία και για τη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από δειγματοληψίες και αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν την 19η Οκτωβρίου 2024, στις ΔΕ Άργους, Νέας Κίου, Λέρνας και Μυκηνών, διαπιστώθηκε υπέρβαση των χλωριούχων αλάτων καθώς και άνοδος των τιμών αγωγιμότητας του πόσιμου νερού.

Η μοναδική υπέρβαση αφορά την παράμετρο των χλωριούχων, καθώς το νερό δικτύου στις κοινότητες του Άργους, των Μυκηνών, της Λέρνας αλλά και της Νέας Κίου παραμένει εντός των ορίων στις υπόλοιπες χημικές και μικροβιολογικές παραμέτρους.

Η άνοδος αυτή οφείλεται στην παρατεταμένη ανομβρία, στις υψηλές για την εποχή καταναλώσεις και θερμοκρασίες, καθώς και στην μείωση της παροχής των πηγών της Λέρνης. Τα χλωριούχα άλατα στο πόσιμο νερό προέρχονται από διείσδυση θαλασσινού νερού σε φυσικές πηγές.

Οι συγκεντρώσεις χλωριούχων στο πόσιμο νερό άνω των 250mg/l προσδίδουν μια χαρακτηριστική γλυφή γεύση στο νερό χωρίς ωστόσο να έχουν επιπτώσεις στην υγεία, αλλά προκαλούν διάβρωση σε μεταλλικά δίκτυα σωληνώσεων.

Κατόπιν των ανωτέρω, ενημερώνουμε ότι το νερό στις κοινότητες Άργους, Πυργέλλας, Λάλουκα, Κουρτακίου, Δαλαμανάρας, Ινάχου, Ήρας, Κεφαλαρίου, Ελληνικού, Τημενίου, Μυκηνών, Μοναστηρακίου, Νέου Ηραίου, Νέας Κίου και Μύλων θεωρείται ακατάλληλο για πόση σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Γ1 (δ)/ΓΠ οικ. 67322/ ΦΕΚ 3282 Β/19-9-2017. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά για πλύσιμο, μαγείρεμα και άλλες χρήσεις.Η ΔΕΥΑΑΡΜ με συνεχείς ελέγχους και αναλύσεις θα ενημερώσει τους δημότες όπως και τις αρμόδιες υπηρεσίες για οποιαδήποτε αλλαγή. Παρακαλούμε για την μη άσκοπη χρήση νερού.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα