Τί κάνει στην Κύπρο ο Θανάσης Βασιλόπουλος;

Στη διήμερη επίσκεψή μας στην Κύπρο, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαμε σειρά συναντήσεων, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, με την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, με δημάρχους, με στελέχη της Κυπριακής Κυβέρνησης, αλλά και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Κύπρου.


Η επίσκεψή μας, πραγματοποιήθηκε με σκοπό να προσκαλέσουμε επίσημα στην πόλη μας, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, σε συνέχεια αποφάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου με τις οποίες οι δύο ηγέτες της Κύπρου θα ανακηρυχθούν σε επίτιμους Δημότες Καλαμάτας τον προσεχή Δεκέμβριο.


Πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα των επισκέψεων, μας δόθηκε η ευκαιρία να ανοίξουμε τη συζήτηση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας με τον Δήμο Λευκωσίας, τμήμα του οποίου είναι η αδελφοποιημένη Αγλαντζιά, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι έξυπνες εφαρμογές, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Δήμων μας σε μία συνεργασία που σχεδιάζουμε ως μέλος του Mission με το Κέντρο Τεχνολογίας Λευκωσίας, καθώς και να οικοδομήσουμε ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας όσον αφορά τον τουρισμό και τη σύνδεση των περιοχών μας.
Η εξωστρέφεια, η ανάπτυξη συνεργασιών, η ενίσχυση των σχέσεων με αδελφοποιημένες πόλεις, αποτελούν κομμάτι του προγράμματος και του σχεδιασμού μας, σε μία περίοδο όπου αναμφισβήτητα οι προοπτικές που ανοίγονται για Καλαμάτα είναι πολλές, είτε μέσα από την παρουσία μας σε διεθνή φόρα, είτε μέσω της συμμετοχής μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα και αποστολές, όπως οι 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις, που έχουν τοποθετήσει στην Καλαμάτα σε περίοπτη θέση στον χάρτη των ευρωπαϊκών πόλεων.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα