«Θηριώδη ελλείμματα για τη ΔΥΠΑ για δεύτερη χρονιά, ενώ ροκανίζονται τα αποθεματικά της Υπηρεσίας»

Κατάθεση Αναφοράς Κ. Νοτοπούλου- Γ.Γαβρήλου

Το θέμα φέρνουν στη Βουλή γι’ ακόμη μια φορά, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της περιφέρειας Α’ Θεσσαλονίκης, Νοτοπούλου Αικατερίνη και της περιφέρειας Αργολίδας, Γαβρήλος Γεώργιος, καταθέτοντας αναφορά προς τους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
Με έγγραφό του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ-τ. ΟΕΕ-τ. ΟΕΚ (ΠΑΝ.Σ.ΥΠ.Ο), καταγγέλλει ότι το άθροισμα του ελλείμματος της Δ.ΥΠ.Α, για το 2023, που άγγιξε το ποσό των 711.600.000 εκ.€ και για το 2024, μέχρι σήμερα, που φτάνει το ποσό των 967.925.501,76 εκ.€ ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.679.526.000 δις €.
Επισημαίνεται, μάλιστα, το γεγονός ότι η Δ.ΥΠ.Α., προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα αυτό, μέσα σε διάστημα, μόλις, δύο ετών, έχει κληθεί να χρησιμοποιήσει ποσοστό 41.5% των αποθεματικών της.
Οι δυο βουλευτές κατέθεσαν ως αναφορά το συγκεκριμένο έγγραφο επαναφέροντας το ζήτημα της αύξησης του θηριώδους ελλείμματος στην ΔΥΠΑ, με τη συνέχιση του και για το 2024.
Καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν υπ’ όψιν τους τα καταγγελλόμενα και να απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα που θέτει η ΠΑΝ.Σ.ΥΠ.Ο.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα