Επιστρέφουν τα… μπιτόνια στην Κόρινθο! ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ το νερό μέχρι νεωτέρας!

Επιστρέφουν τα μπιτόνια και…οι εξάδες με τα νερά! Επιπλέον κόστος για τους πολίτες!

Εποχές που δεν ήθελε να ξαναζήσει, ζει η πόλη της Κορίνθου απο σήμερα. Η ΔΕΥΑΚ ανακοίνωσε πως το νερό στην πόλη είναι ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ και επικαλείται την λειψυδρία, την κλιματική αλλαγή, την μειωμένη εισροή απο την Στυμφαλία και αναμειγνύει το πόσιμο νερό με νερό γεωτρήσεων καθιστώντας το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για πόση! 

Αυτό σημαίνει πως πλέον οι Κορίνθιοι θα πρέπει να αγοράζουν το νερό που χρειάζονται, είτε απο τις ΚΑΒΕΣ είτε απο τις υδροφόρες! Παλαιότερα , κατα δεκάδες οι Κορίνθιοι πήγαιναν στο γειτονικό Λουτράκι με τα μπιτόνια ανα χείρας και ανέμεναν για ώρες στις ουρές της βρύσης που προμήθευε δωρεάν νερό, εικόνες που ίσως να ξαναδούμε, εάν βέβαια η παροχή είναι ακόμα ενεργή.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ έπεσε σαν βόμβα στην κοινωνία της Κορίνθου η οποία επιστρέφει σε εποχές που ήθελε και να ξεχάσει και να πιστέψει πως αποτελούν οριστικό παρελθόν! Οι διοικούντες, πλην των κλιματολογικών συνθηκών, θα πρέπει να μιλήσουν για τις δικές τους ενέργειες θωράκισης της υδροδότησης, ο σημερινός δήμαρχος τύρβαζε προεκλογικά πως θα δώσει πόσιμο νερό Στυμφαλίας σε όλο το δήμο! Οι ποσότητες για μια τέτοια ενέργεια δεν ήταν αρκετές, ίσως και η σημερινή ανακοίνωση να ήταν αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών!

Να σημειωθεί πως ανάλογη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει για την πόλη της Κορίνθου, απο την υδροδότηση της και έπειτα, οι ενέργειες τόσο των δημοτικών αρχών όσο και της ΔΕΥΑΚ ήταν πάντα στην κατεύθυνση της απρόσκοπτης υδροδότησης της πρωτεύουσας του νομού.

Εύγε!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα