Κακώς πανηγυρίζει η Δημοτική αρχή

Το επιτελικό κράτος συνεχίζει τις σπατάλες, πληρώνει Χρέη των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης

Δεν πρέπει να πανηγυρίσει η Δημοτική αρχή του Δήμου μας για αυτές τις πρακτικές….

 

Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα επιχορηγήσει το Δήμο μας με το ποσό των 786.651,17 ευρώ για να εξοφληθούν απλήρωτες υποχρεώσεις προς την ΔΕΗ κατόπιν δικαστικών αποφάσεων με τρέχουσες διαταγές πληρωμής και αφορούσε μέρος των χρεών της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ προς την ΔΕΗ.

 

Το Δημοτικό συμβούλιο έκανε δεκτή αυτήν την χρηματοδότηση αλλά παράλληλα γεννήθηκαν πολλά θέματα από την πρακτική, από αυτήν την πολιτική που εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Ως κράτος, πάθαμε αλλά δεν μάθαμε να δίνουμε χρηματοδοτήσεις για να πληρωθούν χρέη και οφειλές των Δήμων προς τρίτους και όχι για για σημαντικά αναπτυξιακά έργα .

 

Ως υπουργείο Εσωτερικών πάθαμε αλλά δεν μάθαμε να δίνουμε χρήματα και ενισχύσεις μόνο σε ορισμένους Δήμους και όχι σε όλους με αντικειμενικά κριτήρια ,να δίνουμε “στα δικά μας παιδιά” ,να τους κλείνουμε το μάτι να τους ενημερώνουμε να μην πληρώνουν την ΔΕΗ και θα σας δώσουμε εμείς επιχορήγηση για να πληρώσετε τα χρέη σας. Εδώ και δύο χρόνια ήξερε η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ ότι θα προκύψει αυτήν η επιχορήγηση.

 

Ως πολιτεία, πάθαμε αλλά δεν μάθαμε να μιλάμε για τις αρχές του ανταγωνισμού που θα ευνοήσουν την τάση να μειωθούν οι τιμές στην ενέργεια και έγινε ακριβώς το αντίθετο, να τιναχτούν στο αέρα όλοι οι προϋπολογισμοί όλων των φυσικών και νομικών προσώπων. Δίνουμε επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό να πληρωθούν οι πάροχοι του ρεύματος με τις ισχύουσες υψηλές τιμές έτσι επιβαρυνόμαστε όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες.

 

Ως Δήμος, πάθαμε και δεν μάθαμε να λειτουργούμε με πραγματικούς προϋπολογισμούς ,με ακριβή στοιχεία τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και στο σκέλος των δαπανών ιδιαίτερα για την οικονομική διαχείριση της προβληματικής Δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας. Συνεχίζετε το έργο της πλασματικών ,και ελλειμματικών προυπολογισμών.

 

Εμείς επιμένουμε για χρόνια, για να ριζικό σχέδιο ουσιαστικής εξυγίανσης βελτίωσης όλων των οικονομικών μεγεθών της Δ .Ε.Υ.Α.ΕΡ.

 

Φτάνει πια να ζούμε με δανεικά, με πονηρές χρηματοδοτικές “ενέσεις” οικονομικών ενισχύσεων.

 

Επίσης η Διοίκηση του Δήμου δεν πρέπει να πανηγυρίσει για αυτές παλαιοκομματικές ενισχύσεις για την πρακτική των δικών μας Δημάρχων που θα τους δώσουμε αυτό το” δωράκι.” για να λύσουν προσωρινά το πρόβλημα έτσι θα συνεχίζουν ήσυχοι τις αλόγιστες δαπάνες, τις πολλαπλές απευθείας αναθέσεις, τις ρουσφετολογικές πολιτικές πληρωμών και εισπράξεων, όλα σου βωμό της πολιτικής εξυπηρέτησης.

 

Ένα πραγματικό Αυτοδιοικητικό κίνημα πρέπει να ανατρέψει στο τέλος αυτές τις πρακτικές από όποιον και εάν προέρχονται να υπερασπιστεί το δημόσιο αγαθό του νερού και ένα σχέδιο ριζικής οικονομικής εξυγίανσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης .

 

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα