Καλαμάτα: Διασώθηκαν 66 μετανάστες ανοιχτά της Κορώνης – Συνελήφθησαν οι 4 διακινητές τους

Τέσσερα άτομα συνέλαβαν οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας ως διακινητές των 66 μεταναστών που διασώθηκαν την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ανοιχτά της Κορώνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, «τις μεσημβρινές ώρες την 26/09/2024, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Καλαμάτας και της Πύλου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 15,5 ν.μ. νότια της Κορώνης στον Μεσσηνιακό κόλπο ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος με εβδομήντα (70) αλλοδαπούς (38 άνδρες, 11 γυναίκες και 21 ανήλικους) επιβαίνοντες.

Το φορτηγό (Φ/Γ) πλοίο ¨ARGO 1¨ σημαίας Παναμά περισυνέλεξε τους αλλοδαπούς και έπειτα κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο Καλαμάτας, όπου μετεπιβιβάστηκαν στο επιβατηγό-λάντζα (Ε/Γ-Λάντζα) ¨ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ¨ Ν.Κ. 301, στο οποίο επέβαιναν στελέχη της Λιμενικής Αρχής. Στη συνέχεια οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας και από εκεί στις αποθήκες του λιμανιού.

Οι διασωθέντες αλλοδαποί δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει από άγνωστο σημείο τουρκικών ακτών πλησίον της πόλης Μπόντρουμ με προορισμό την Ιταλία ενώ πλήρωσαν για την μεταφορά τους το ποσό των έξι έως οκτώ χιλιάδων ευρώ (6.000 έως 8.000€). Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), συνελήφθησαν τέσσερις (04) εκ των αλλοδαπών (3 υπήκοοι Αφγανιστάν και 1 υπήκοος Ιράν), ηλικίας 24, 28, 29 και 38 ετών, ως διακινητές των υπολοίπων, για παράβαση του Ν. 4251/2014 όπως ισχύει (Παράνομη διακίνηση αλλοδαπών), του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στη χώρα), του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση) καθώς και του άρθρου 187 του Π.Κ. (Εγκληματική οργάνωση).

Η Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες».

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα