Στο πλευρό των εργαζομένων τεχνικών τηλεοπτικών σταθμών

Στο πλευρό των εργαζομένων τεχνικών τηλεοπτικών σταθμών που διεκδικούν προστασία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τους, βρέθηκε σήμερα ο Γιώργος Γαβρήλος
Στο πλευρό των εργαζομένων τεχνικών που απασχολούνται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας βρέθηκε σήμερα ο Γιώργος Γαβρήλος, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου συζητείται η αγωγή στην οποία προχώρησε η εργοδοτική ένωση Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε (Ένωση Ιδιωτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) προσπαθώντας να ανατρέψει τις αποφάσεις του ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) οι οποίες υπερασπίζονται τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών.
Ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε πως οι εργαζόμενοι σήμερα διεκδικούν το αυτονόητο: Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και όρους που να προστατεύουν τους ίδιους και τη δουλειά τους.
Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότεροι εργοδότες έχουν κηρύξει πόλεμο απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα, μπλοκάροντας τις ΣΣΕ, με αποτέλεσμα να πρέπει οι εργαζόμενοι να καταφύγουν είτε στα Δικαστήρια, είτε στους Οργανισμούς Διαιτησίας για να προστατευτούν. Οι κυβερνητικές πολιτικές που κλείνουν το μάτι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και ακυρώνουν δικαιώματα χρόνων, έχουν απορρυθμίσει πλήρως το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για την υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και κείμενο

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα