Παράσταση διαμαρτυρίας στις 26.9 για τη σωτηρία του Πάρνωνα και του Μαινάλου

Έξω απ’ τα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, θα βρεθούν οι Επιτροπές Αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα και του Μαινάλου. To κάλεσμα για κινητοποίηση είναι για το πρωί της Πέμπτης, 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Εκείνη την ημέρα στις 10:30 πμ θα συνεδριάζει στην Τρίπολη, η νέα Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να γνωμοδοτήσει, επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, πάνω σε έργο που αφορά βιομηχανική επένδυση ΑΠΕ, σε βουνά της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για θέματα που έχουν να κάνουν με γνωμοδοτήσεις επί των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για αιολικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές, Άγιος Πέτρος, Βαλτέτσι, Νεστάνη, Τσεμπερού, Γαιδουροβουνίου Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Υπάρχει, ήδη ανακοίνωση – πρόσκληση για συμμετοχή στη διαμαρτυρία αυτή.” (…) να πούμε ένα βροντερό όχι, για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, της Ευρωπαικής Ένωσης και των επιχειρηματιών, για την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών, στον Πάρνωνα, στον Ταύγερο, στο Αρτεμίσιο, στην Τσεμπερού τώρα, στο Μαίναλο αύριο (..), αναφέρει το κάλεσμα των Επιτροπών.

Οι Επιτροπές, στην ανακοίνωσή τους, καταλήγουν ως εξής: (…) Απαιτούμε, η Περιφερειακή Αρχή να σεβαστεί την καθολική αντίδραση του λαού της περιοχής και να πει να δυνατό όχι στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών “MORES” και “MORES ΙΙ” ισχύος 453.6 MW, στον Άγιο Πέτρο, στο Βαλτέτσι, στη Νεστάνη, στην Τζεμπερού και στο Γαϊδουροβούνι, στον Ταΰγετο“.

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα