Εξηγήσεις απο τον Πρόεδρο για την αλλαγή της απόφασης του ΔΣ

Ο Γιώργος Παπαβενετίου αναφέρει πως δεν επικοινώνησαν μαζί του δυο εκ των τριών επικεφαλής που συνυπέγραψαν το δελτίο τύπου περί αλλοίωσης απόφασης δημοτικού συμβουλίου,  ενώ στο δελτίο τύπου οι επικεφαλής ανέφεραν πως επισκέφθηκαν δια ζώσης τον κ.Πρόεδρο προκειμένου να ενημερωθούν!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαβενετίου, προκειμένου να απαντήσει στην κοινή δήλωση των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του ΔΣ.

Η τοποθέτηση του κ. Παπαβενετίου είχε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε το τι πραγματικά έγινε στο ΔΣ κατά την συζήτηση του θέματος για την παραχώρηση χώρων σε αθλητικούς συλλόγους και το δεύτερο το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης των τριών παρατάξεων.

 

Σε ό,τι αφορά το τι έγινε πραγματικά στην συνεδρίαση (όπως προκύπτει από το ίδιο το απόσπασμα της συνεδρίασης, που σας έχει αποσταλεί) γίνεται σαφές ότι δεν υπήρξε καμία παραποίηση της απόφασης, αφού στην επίκληση του προέδρου ότι θέμα ψηφίζεται ομόφωνα, δεν εκφράστηκε καμία αντίρρηση, από κανέναν δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας. Μάλιστα καμία αντίρρηση δεν εκφράστηκε ακόμα και όταν ο ίδιος ο δήμαρχος παρενέβη, πριν συζητηθεί το επόμενο θέμα της ημερήσιας διάταξης, και επισήμανε στο σώμα πως έχουν παρεισφρήσει δύο θέματα που έχουν αλλάξει την αρχική εισήγηση.

Το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα έχει ως εξής:

 

Πρόεδρος ΔΣ: «ομόφωνα, λοιπόν, το υπ αριθμόν 2 θέμα, πάμε στο υπ αριθμόν 3 θέμα, «επιχορηγήσεις αθλητικών συλλόγων», δήμαρχε έχεις τον λόγο…».

Δήμαρχος: «να κάνω μία διευκρίνιση; Δεν ξέρω για το «ομόφωνα», γιατί έθεσα και τα δύο τα έκτακτα που είπα, τα ποδοσφαιρικά και την απόρριψη των άλλων δύο, μην έχουμε μετά τίποτα…».

Πρόεδρος ΔΣ: «φαντάζομαι δεν έχουν αντίρρηση…».

Βασίλης Νανόπουλος: «είχαμε ξαναδώσει στη Νεμέα να παίζει στον Αγιοβασίλη…».

Δήμαρχος: «τώρα θέλει, επειδή παλιά ήταν με το ΚΕΠΑΠ, τώρα θέλει απόφαση δημοτικού συμβουλίου…»

Πρόεδρος ΔΣ: «οπότε γι αυτό λέμε, ωραία, γι αυτό λέμε, συμφωνούμε…».

 

Σε ό,τι αφορά το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, ο κ. Παπαβενετίου:

ανέφερε πως περιέχει μία σειρά από ψεύδη (δεν υπήρχε εισήγηση, δεν ψηφίστηκε ομόφωνα κ.λπ)

εξέφρασε την απογοήτευσή του από το γεγονός πως την συνυπέγραψαν οι κ.κ. Πρωτοπαππάς και Νανόπουλος, οι οποίοι δεν επικοινώνησαν μαζί του για να μάθουν τι έχει συμβεί,

προειδοποίησε πως επιφυλάσσεται και ο ίδιος πλέον παντός νομίμου δικαιώματός του για την μείωση του κύρους και της αξιοπρέπειάς του από τέτοιες δηλώσεις.

ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

Δήμαρχος άλλαξε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου; Στα κάγκελα η αντιπολίτευση!

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα