Τι είπε για τον Ανάβαλο ο Γ.Γαβρήλος στο Δ.Σ Επιδαύρου

Ο βουλευτής Αργολίδας τοποθετήθηκε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου με κύριο θέμα την επέκταση του δικτύου του Αναβάλου στην περιοχή καθώς και την ολοκλήρωση των σχετικών έργων που είναι σε εξέλιξη και καθυστερούν.

Ο Γιώργος Γαβρήλος αφού συνεχάρη για την πρωτοβουλία της συζήτησης τον Δήμο Επιδαύρου, τόνισε:

Σα μια γενική σκέψη, θέλω να εκφράσω την βαθιά μου αγωνία για ό,τι φαίνεται πως δρομολογείται τα τελευταία χρόνια σε σχέση με το νερό και την διαχείρισή του. Η Κυβέρνηση διαφαίνεται ότι ήδη υλοποιεί σχέδια ιδιωτικοποίησης του Νερού, σχέδια που πρέπει να ανατραπούν, υπερασπιζόμενοι όλοι τον δημόσιο χαρακτήρα του και την διατήρηση της ελεύθερης πρόσβασης σε αυτό. Ας φανταστούμε, τι θα σημαίνει, όχι μόνο για τα νοικοκυριά, αλλά και για τους αγρότες μας, που μαζί με τις αυξήσεις στα κόστη παραγωγής, στα λιπάσματα και στην ενέργεια, θα έρθουν αντιμέτωποι και με υπέρογκες αυξήσεις στο νερό.

Με βάση τον κίνδυνο της λειψυδρίας που αποτελεί πια την νέα σύγχρονη απειλή, στην Αργολίδα έχουμε την τύχη να έχουμε τον Ανάβαλο. Έχουμε υποχρέωση ώστε αυτό το νερό να φτάσει, με χαμηλό κόστος, σε κάθε σπίτι και σε κάθε χωράφι της Αργολίδας και όχι να είναι προτεραιότητα, όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας, να επεκταθεί το δίκτυο στην Αττική.

Το 2019, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης το έργο επέκτασης του Αναβάλου στην Ερμιονίδα. Ακόμη αυτό το έργο καθυστερεί. Καθυστερήσεις όμως υπάρχουν και στα δευτερεύοντα έργα του Αναβάλου σε περιοχές της ΑργοΝαυπλίας (Φίχτυα, Μοναστηράκι, κτλ) και στο να επεκταθεί το δίκτυο στην Επιδαυρία. Ήταν απαράδεκτος ο αρχικός σχεδιασμός που έβαζε τον αγωγό να περνάει μέσα από τα δυο χωριά. Τώρα χρειαζόμαστε καινούργια μελέτη για να διορθώσουμε αυτό το λάθος. Δεν είναι ο κακός μας εαυτός που μας έχει φέρει ως εδώ. Είναι η ανικανότητα όσων σχεδίασαν αυτό το έργο και προσπάθησαν να το υλοποιήσουν, δίνοντας, ταυτόχρονα, πολλές υποσχέσεις στον λαό της Αργολίδας, που όμως δεν τήρησαν, σπαταλώντας δημόσιους πόρους.

Τόσο ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης, όσο και εμείς σαν εκπρόσωποι του Νομού στο Κοινοβούλιο, οφείλουμε να αναδείξουμε το ζήτημα της επέκτασης και των δικτύων του Αναβάλου στην Αργολίδα. Πρέπει ο καθένας από την θέση του να πιέσει για άμεση εξεύρεση χρηματοδοτήσεων, για την επίσπευση των μελετών και για την ολοκλήρωση των έργων.

Άμεσα θα πρέπει να διεκδικήσουμε πόρους για την μελέτη και την υλοποίηση του έργου των δευτερευόντων δικτύων του Αναβάλου για την Επιδαυρία. Την ίδια στιγμή θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να σχεδιάσουν τη στήριξη της τοπικής οικονομίας μέσα από τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας, ισχυρής ομάδας παραγωγών και ενός προγράμματος αναδασμού που έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή.

Προσωπικά είμαι στη διάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου για κάθε τι που θα χρειαστεί, ώστε άμεσα σα ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να συντονίσουμε τις ενέργειές μας με τις τοπικές κοινωνίες και το νερό να φτάσει σε όλους.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα