Στην Πελοπόννησο το 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών | Δημήτρης Πτωχός: «Στόχος μας η επέκταση της παραγωγικής βάσης και η ενίσχυση του αγροδιατροφικού κλάδου»

Οι εργασίες του 30ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών ξεκίνησαν δυναμικά στην Καλαμάτα, από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2024, με τη συμμετοχή νέων αγροτών, επιστημόνων και εκπροσώπων από τον αγροτικό τομέα, καθώς και εκπροσώπων των τοπικών και εθνικών αρχών.

Το συνέδριο, που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), σε συνεργασία με τη Σχολή Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανέδειξε τα κρίσιμα ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας στη σημερινή εποχή.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε τη σημασία της γεωργίας όχι μόνο ως πηγή παραγωγής τροφίμων, αλλά και ως θεμέλιο πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών αξιών. Υπογράμμισε τη δέσμευση της Περιφέρειας στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής μέσω της σωστής διαχείρισης υδάτων, της αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και την ενίσχυση της ταυτότητας και του brand της Πελοποννήσου.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει αφετηρία για νέες προτάσεις και στρατηγικές που θα ενισχύσουν την παραμονή των νέων αγροτών στην ύπαιθρο και θα προάγουν τη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη της χώρας.

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα