Πήρε το ποδήλατο του ο Δήμαρχος Βασιλόπουλος

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην οποία συμμετέχουμε ως Δήμος Καλαμάτας σταθερά τα τελευταία χρόνια με σειρά δράσεων, αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία να αναλογιστούμε τον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε στις πόλεις μας και να υιοθετήσουμε νέες συνήθειες που στο επίκεντρο έχουν το σεβασμό προς το περιβάλλον και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η ενίσχυση της μικροκινητικότητας με τη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων, που προωθεί την ασφαλή και βιώσιμη μετακίνηση, έρχεται να ενισχύσει τον όλο σχεδιασμό μας με όρους βιωσιμότητας, σε μια Καλαμάτα που δεν πρέπει να ξεχνάμε αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Αποστολής των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030, έχοντας μάλιστα λάβει και το Mission Label που συνοδεύει το Κλιματικό Συμβόλαιό μας.

 

Στο πλαίσιο αυτό στο Δήμο Καλαμάτας ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα ένα σημαντικό έργο που υπηρετεί την παραπάνω φιλοσοφία. Πρόκειται για το έργο “Ενίσχυση Μικροκινητικότητας στο Δήμο Καλαμάτας”, το οποίο περιλαμβάνει την εγκατάσταση και λειτουργία κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στην πόλη.

 

#Kαλαμάτα #Μεσσηνία

#EuropeanMobilityWeek

#ποδήλατο #Μικροκινητικότητα

#Περιβάλλον #ποιότητα_ζωής

#φιλικές_μετακινήσεις

#Θανάσης_Βασιλόπουλος

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα