Με τον Μιχάλη! Ανάρτηση “γροθιά” από τον Χρυσοβαλλάντη Μέλλο

Έχοντας λάβει πολλά μηνύματα από όλους σας τις τελευταίες ημέρες, νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ με όλη μου τη καρδιά όλες τις ομάδες πολιτικής προστασίας που επιχειρούν καθημερινά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Έτσι, λίγες μέρες πριν, στην φωτιά του Σοφικού βρέθηκα στο πεδίο μαζί με όλους τους θεσμικούς παράγοντες σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε ο καθένας όσο μπορεί και να κατανοήσουμε την ανείπωτη καταστροφή.

Την ίδια ώρα, πυροσβέστης που βρισκόταν εθελοντικά εκείνη τη μέρα εκεί, αισθάνθηκε αδιαθεσία, οποτε με την βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού απομονώσαμε τον ασθενή και διαφυλάξαμε την ασφάλειά του μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Κατά τη μεταφορά του προς το νοσοκομείο ο Μιχάλης υπέστη ανακοπή καρδιάς. Με το πλήρωμα του ΕΚΑΒ τον επαναφέραμε σύντομα με ΚΑΡΠΑ και απινίδωση για να δώσουμε χρόνο στους ειδικούς καρδιολόγους να επέμβουν.

Στο ΤΕΠ Κορίνθου δοθηκε και δεύτερη μάχη όπου πάλι με την αυτοθυσία των συναδέλφων εκεί, ο Μιχάλης ξανακέρδισε. Επ ουδενί δεν θελουμε να θρηνούμε ζωές! Όσο λειτουργούμε ΜΑΖΙ, δεν θα θρηνούμε.

Για αυτόν τον λόγο, Υπουργέ, δεν χρησιμοποιούμε την λέξη «επίταξη» σε ιατρούς! Είμαστε «επιταγμένοι στην υγεία» εκ φύσεως, αναγνωρίστε το επιτέλους!

Ο Μιχάλης ζει και δίνει τη μάχη του ακόμα!

Δεν είναι ώρα για διθυράμβους αλλά για προσευχή και μετέπειτα καλύτερη οργάνωση στο πεδίο των καταστροφών.
#μετονΜιχαλη

 

✔️Ο Χρ Μέλλος είναι γιατρός,  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα