Και φέτος πάμε… Αρχαία Επίδαυρο!

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου αποτελεί ετήσια γιορτή θεάτρου, χορού και μουσικής από το 1955, με ταλαντούχους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και όχι μόνο. Διεξάγεται σε εμβληματικούς χώρους όπως το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, φημισμένο για την εξαιρετική ακουστική του, καθώς και το Ωδείο του Ηρώδη Αττικού, στέκεται ως ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ παραστατικών τεχνών της Ευρώπης.

Υπερωρίες, ακόμη και κάποια επιλεγμένα μη αρχαία ελληνικά δραματικά έργα έχουν εκτελεστεί στο θέατρο Επιδαύρου και τα τελευταία χρόνια, διασκευές αρχαίων ελληνικών έργων από επιφανείς ξένους σκηνοθέτες έχουν φιλοξενηθεί εκεί.

Τα φεστιβάλ, που εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου, αντικατοπτρίζουν τις κοινωνικές και ιστορικές μεταβολές, εν τέλει ενώνονται σε ένα ενιαίο γεγονός.

Το 2024, ξεκινώντας από τον Ιούνιο, το κοινό στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου μπορεί να απολαύσει έξι παραστάσεις αρχαίου ελληνικού δράματος, όπως ο Αισχύλος Ορέστεια, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου (που είχε παίξει σε φεστιβάλ στην Ινδία στο παρελθόν).

#explore #explorepage #exploregreece #greece #greecestagram #greece🇬🇷 #greecetheatre #theatre #fyp #fypage

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα