• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραπολιτικά Αργολίδα
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Reading: Δημήτρης Πτωχός: «Νέα επένδυση 7,65 εκατ. ευρώ για το νέο Γυμνάσιο και Λύκειο της Χώρας Πύλου»
Μοιράσου το
Παραπολιτικά ΑργολίδαΠαραπολιτικά Αργολίδα
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Search
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
© Mediacon Network. All Rights Reserved.
ΕιδήσειςΠελοπόννησος

Δημήτρης Πτωχός: «Νέα επένδυση 7,65 εκατ. ευρώ για το νέο Γυμνάσιο και Λύκειο της Χώρας Πύλου»

Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιουλίου 2026 19:55
parapolitika
Μοιράσου το
3 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

- Διαφήμιση -

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορά την κατασκευή δύο νέων σχολικών κτιρίων για τη στέγαση του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Χώρας, με σύγχρονες υποδομές, αύλειους χώρους, στέγαστρα και αθλητικές εγκαταστάσεις. Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, γήπεδα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης για κάθε σχολική μονάδα, καθώς και ανακατασκευή του υφιστάμενου γηπέδου 5×5.

Με αφορμή την ένταξη του έργου και την επίσκεψή του στη Χώρα Πύλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά να βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στη Χώρα Πύλου, και να ανακοινώνουμε ένα έργο που θα αλλάξει την καθημερινότητα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και συνολικά της τοπικής κοινωνίας. Είναι ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση να βλέπουμε από κοντά τον χώρο όπου σύντομα θα κατασκευαστεί ένα νέο, σύγχρονο σχολικό συγκρότημα, γιατί έτσι αποδεικνύεται ότι ο σχεδιασμός μας μετατρέπεται σε πράξη.

Η επένδυση στη σχολική στέγη είναι επένδυση στο μέλλον της Πελοποννήσου. Με την ένταξη του νέου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου στη Χώρα κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για σύγχρονες, ασφαλείς και λειτουργικές εκπαιδευτικές υποδομές. Παράλληλα, προσθέτουμε ακόμη έναν κρίκο στο μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων για τη σχολική στέγη και την εκπαίδευση που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με έργα που προσεγγίζουν πλέον τα 30 εκατομμύρια ευρώ σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, δημιουργούμε νέα σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αναβαθμίζοντας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, το εκπαιδευτικό περιβάλλον για εκατοντάδες παιδιά».

Η νέα ένταξη ενισχύει ουσιαστικά τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναβάθμιση της σχολικής στέγης και των εκπαιδευτικών υποδομών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Ο νέος κύκλος ένταξης προστίθεται στα ήδη ενταγμένα έργα σχολικής στέγης, συνολικού προϋπολογισμού 21,8 εκατ. ευρώ, που υλοποιούνται σε Καλαμάτα, Ξυλόκαστρο, Σπάρτη και Αρχαία Κόρινθο.

Παράλληλα, στο ευρύτερο πλέγμα κοινωνικών και εκπαιδευτικών υποδομών εντάσσονται ο Παιδικός Σταθμός Μολάων, προϋπολογισμού 1.382.421,64 ευρώ, και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Τρίπολης, προϋπολογισμού 1.273.555,53 ευρώ, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή κατεύθυνση της Περιφέρειας για επενδύσεις που στηρίζουν την οικογένεια, την εκπαίδευση και την καθημερινότητα των πολιτών.

Να σημειωθεί πως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε τον χώρο όπου θα ανεγερθεί το νέο σχολικό συγκρότημα, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και εκπαιδευτικούς, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τη σημασία του έργου και τις προοπτικές που δημιουργεί για τη σχολική κοινότητα της περιοχής.

Άρθρα που δεν πρέπει να χάσεις

Η Ανδριάνα Αχιτζάνοβα έρχεται στο Άργος
Στις 3 το ματς του Παναργειακού με τον Αστέρα – Παρατάσσεται χωρίς τον Diallo
“Αλλάξτε καλλιέργεια” διαμηνύει το Υπουργείο στους μανταρινοπαραγωγούς!
“Ήσουν Μέντορας μου…”
Τί συζήτησαν Μαλτέζος- Πτωχός
Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook Email Print

Ροή Ειδήσεων

Καιρός: Έως 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Συνεχίζονται οι βοριάδες στην Αττική
Καιρός
Καιρός: Ενισχύεται το μελτέμι από την Κυριακή – Έρχονται 39άρια, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
Καιρός
Καιρός: Ισχυροί βοριάδες και 38άρια -Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά
Καιρός
Νέος μετεωρολογικός σταθμός στον οικισμό του Συκολόγου
Καιρός

Άρθρα που σου προτείνουμε

FeaturedΑργολίδαΕιδήσειςΠολιτισμός

Αργολίδα: 3ο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων

6 Ιανουαρίου 2025
ΑργολίδαΟικονομία

Το Επιμελητήριο Αργολίδας καλεί τις επιχειρήσεις-μέλη του να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους το αργότερο μέχρι 31/12/2025

10 Οκτωβρίου 2025
FeaturedΑθλητικάΑργολίδαΆργοςΕιδήσειςΝαύπλιοΟικονομίαΤουρισμός

Vespaκηδες…καλωσορίσατε!!!

30 Αυγούστου 2024
ΚοινωνίαΚόσμοςΠεριβάλλονΣαν Σήμερα

Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

22 Μαρτίου 2026

Ακολούθησε μας στα Social Media

Facebook Youtube Rss

© Mediacon Network. All Rights Reserved.

Παραπολιτικά Αργολίδα

Για οποιοδήποτε ερώτημα, καταγγελία, πληροφορία ή αποστολή δελτίων τύπου επικοινωνήστε μαζί μας

Κινητό τηλέφωνο
+30 698 290 7148

Email
parapolitika@yahoo.com

 

Κατηγορίες

  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?