Παρακολουθώ τη δημοτική αρχή του Γιάννη Μαλτέζου , ως πολίτης και ως δημοσιογράφος και ως συνεργάτιδα . Ο Γιάννης Μαλτέζος δεν είναι ο άνθρωπος που θα βγει να λαϊκίσει και να λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος. Είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός, με σοβαρό λόγο, που ανακοινώνει έργα μόνο όταν αυτά είναι πραγματικά έτοιμα να προχωρήσουν και όταν έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους. Και για μένα αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Είναι μόλις δυόμισι χρόνια δήμαρχος. Έχουμε δει στο παρελθόν δημάρχους που στην πρώτη τους θητεία δεν έβαλαν ούτε ένα καρφί. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή τη στιγμή γίνονται μελέτες, διεκδικούνται χρηματοδοτήσεις και μπαίνουν οι βάσεις. Τα έργα που έχουν ανακοινωθεί είναι σημαντικά για τον τόπο μας και θεωρώ πως έτσι ακριβώς πρέπει να λειτουργεί ένας σοβαρός δήμαρχος.
Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτή τη λογική. Από την άλλη όμως, το να ζητά κάποιος από έναν δήμαρχο να χαϊδεύει αυτιά, να λέει μόνο ευχάριστα λόγια και να ρίχνει το επίπεδο του δημόσιου λόγου για να γίνει αρεστός, το θεωρώ λάθος. Ένας δήμαρχος πρέπει να βρίσκεται πιο ψηλά. Όχι να κοιτά τον κόσμο αφ’ υψηλού, αλλά να έχει όραμα και να μπορεί να το κάνει πράξη. Αυτός είναι ο Μαλτέζος.
Και βλέπω ότι σιγά σιγά αρχίζουν να ωριμάζουν έργα και να οδηγούνται προς δημοπράτηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μιλάμε για έργα υποδομών, όχι για έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού. Για μένα, αυτός είναι ο σωστός τρόπος διοίκησης.
Παρόλα αυτά, όλα κρίνονται στο τέλος μιας θητείας. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά. Γι’ αυτό ας μην βιάζονται κάποιοι να κάνουν στείρα αντιπολίτευση και να επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια. Στο τέλος θα κριθούν όλοι — και τότε θα φανεί ποιος είχε σχέδιο και ποιος απλώς φώναζε.

